Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Neapol postúpil do semifinále Talianskeho pohára, Hamšík asistoval

Na archívnej snímke futbalista SSC Neapolu Slovák Marek Hamšík sa teší so spoluhráčmi . Foto: TASR/AP

V boji o finále sa Neapol stretne s úspešným z dvojice AC Miláno - Juventus Turín.

Neapol 25. januára (TASR) - Futbalisti SSC Neapol postúpili do semifinále Talianskeho pohára. V utorňajšom štvrťfinálovom dueli vyhrali doma nad Fiorentinou 1:0, keď pri víťaznom góle Joseho Callejona asistoval slovenský stredopoliar Marek Hamšík. Kapitán domácich našiel v 71. minúte centrom z ľavej strany presne hlavu autora jediného zásahu.

"Fiorentina hrá dobrý futbal, tímu nechýba odhodlanie a charakter, čo sa potvrdilo aj proti nám. Bol to ťažký duel, no my sme ho zvládli. Nemusel to byť nervák, mohli sme stretnutie rozhodnúť už skôr, mali sme šance pridať aj druhý gól. Najdôležitejšie je však to, že sme postúpili," uviedol Hamšík pre svoju oficiálnu internetovú stránku.

V boji o finále sa Neapol stretne s úspešným z dvojice AC Miláno - Juventus Turín. "My si nevyberáme súpera. Náš cieľ je postup do finále," poznamenal slovenský futbalista. Cez víkend pokračuje talianska liga ďalším kolom, SSC privíta v nedeľu na svojom trávniku hráčov Palerma. "Na popredných priečkach je veľká tlačenica, bude to veľký súboj o čo najlepšie umiestnenie. Prvú polovicu súťaže sme zvládli slušne. Teraz bude dôležité vyhrávať zápasy proti tímom, ktoré sú nižšie v tabuľke a bodovať v súbojoch s našimi priamymi konkurentmi," dodal Hamšík.

Taliansky pohár - štvrťfinále:

SSC Neapol – AC Fiorentina 1:0 (0:0)
Gól: 71. Callejon, ČK: 90. Hysaj - 90.+4 Olivera
/Hamšík za domácich do 82. min/