Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nezdolateľný Sagan! Slovák vyhral aj finále USA Pro Challenge

Slovenský cyklista Peter Sagan vyšperkoval svoj skvelý víkend na amerických cestách triumfom v záverečnej 7. etape na pretekoch USA Pro Challenge.

25.08.2013 23:28 , aktualizované: 26.08.2013 08:59
peter sagan Foto:
Peter Sagan.
debata (13)

Vo finále podujatia jazdili cyklisti v uliciach Denveru v štáte Colorado. Napriek tomu, že počas 116,5 km dlhej etapy sa viacero jazdcov pokúšalo o únik, do cieľa sa rútil pelotón pokope.

Jazdec tímu Cannondale mal aj tentoraz vo finiši najviac síl a presvedčivo zvíťazil, keď sa v posledných metroch prehnal vedľa Kanaďana Ryana Andersona. Sagan vyhral v USA štyri etapy, okrem siedmej triumfoval aj v prvej, tretej a sobotňajšej šiestej a s obrovským náskokom 30 bodov si vybojoval zelený dres víťaza bodovacej súťaže.

Posledné kilometre 7. etapy

„Nemáme veľa možností. S akýmkoľvek sofistikovaným plánom aj tak musíte mať na konci silné nohy. A Peter tu jazdí na inej úrovni než ostatní. Ak sa nestane nič nepredvídateľné, vyhrá tu štyri etapy – čo bude parádne pre neho a zahanbujúce pre nás,“ uviedol ešte pred štartom 7. etapy Jens Voigt z tímu RadioShack-Leopard.

„Som veľmi rád aj za štvrté víťazstvo. Opäť sa musím poďakovať celému tímu, ktorý dnes kontroloval celé preteky na špici a v závere mi rozbehol špurt. Bez družstva by som nezvládol vyhrať štyri etapy na tomto podujatí. Dnes sa jazdilo osem pätnásťkilome­trových okruhov v meste, celé preteky sme mali pod kontrolou a nevyskytli sa žiadne problémy. Teraz zostávame ďalší týždeň na vysokohorskom sústredení v Boulderi, potom sa presunieme do Alberty na šesťetapové preteky. Bude to pre mňa rozjazdové podujatie pred Québecom a Montrealom, kde by som chcel zaútočiť na popredné priečky, aby som získal body do svetového rebríčka. Potom mi už zostávajú len majstrovstvá sveta, verím, že formu správne vyladím na šampionát,“ sprostredkoval slová Petra Sagana po poslednej etape jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

Celkovým víťazom podujatia sa stal Američan Tejay van Garderen.

Výsledky – cyklistické preteky USA Pro Challenge: 7. etapa (Denver – Denver, 116,5 km): 1. Peter Sagan (SR) Cannondale 2:27:15 h, 2. Ryan Anderson (Kan.) Optum P/B Kelly Benefit, 3. Alessandro Bazzana (Tal.) UnitedHealthCare, 4. Luka Mezgec (Slovin.) Argos – Shimano, 5. Greg van Avermaet (Belg.) BMC, 6. Edwin Avila (Kol.) reprezentácia Kolumbie všetci čas ako víťaz

Konečné poradie po 7. etape: 1. Tejay van Garderen (USA) BMC 22:38:48 h, 2. Mathias Fränk (Švaj.) BMC +1:30 min, 3. Thomas Danielson (USA) Garmin-Sharp +1:42, 4. Janier Alexis Acevedo (Kol.) Jamis-Hagens Berman +2:43, 5. Lachlan David Morton (Aus.) Garmin-Sharp +3:07, 6. Gregory Brenes Obando (Kost.) Champion System +3:25

Bodovacia súťaž: 1. Peter Sagan (SR) 70, 2. Greg van Avermaet (Belg.) 40, 3. Luka Mezgec (Slovin.) 31

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #USA