Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nie som dole. Nemôžem vyhrať všetko, vraví Sagan

Peter Sagan nechcel riskovať pád a prípadné zranenie v koncovke stredajších cyklistických pretekov Scheldeprijs, a tak v súlade s avizovaným vyhlásením zvolil pokojný dojazd do cieľa v belgickom Schotene s odstupom 27 sekúnd za víťazným Nemcom Marcelom Kittelom.

10.04.2014 15:56
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata

Sagan sa po nevydarených pretekoch Okolo Flámska díva smerom k vrcholu jarných klasík, nedeľňajším pretekom Paríž – Roubaix, kde by chcel byť stopercentne pripravený. Aj preto využil stredajšie jednorazové preteky iba ako kvalitnú prípravu. „Preteky Okolo Flámska boli náročné a potreboval som dobre zregenerovať. Scheldeprijs som využil na posilnenie kondície,“ vysvetlil Sagan pre server cyclingnews.com.

Slovenský cyklista roka po pretekoch Okolo Flámska priznal, že nemohol vyhrať, lebo mu dostatočne nešli nohy. Nemal preto šancu zachytiť rozhodujúci nástup neskoršieho víťaza Fabiana Cancellaru v stúpaní na Oude Kwaremont. „Také bývajú preteky. Nabudúce budem možno inak riešiť niektoré situácie v koncovke pretekov, ale aj tak by bolo veľmi ťažké zvíťaziť. Možno by som skončil do desiatky, ale víťazstvo bolo privysoko,“ pripomenul 24-ročný Žilinčan.

Líder talianskeho tímu Cannondale v jarných klasikách aj pre bodovaciu súťaž v etapových pretekoch si nemyslí, že jeho psychika výraznejšie utrpela po neúspešných vystúpeniach na Miláno – San Remo (10. miesto) a Okolo Flámska (16. miesto), teda veľkých podujatiach, kde bol vlani dvakrát druhý. „Nie som dolu. Nedá sa vyhrať všetko. Niekedy veci vychádzajú a inokedy zasa nie. Tento rok je zatiaľ taký, aký je,“ povedal Sagan.

Na slávnych pretekoch Paríž – Roubaix, ktoré sú vďaka svojej náročnosti a množstvu pasáží s dlažobnými kockami prezývané aj „Peklo severu,“ zatiaľ štartoval iba raz. V roku 2011 tam čoby takmer ešte nováčik v pelotóne obsadil 86. miesto. Teraz tam podľa vyhlásenia šéfov tímu Cannondale pôjde najmä získať skúsenosti pre ďalšie roky. Sagan sa podľa vlastných slov favoritom rozhodne necíti. „Uvidíme podľa toho, ako sa budú preteky vyvíjať a ako sa budem cítiť. Je to stále o tom istom – záleží na tom, ako mi budú pracovať nohy,“ uviedol Sagan.

Víťaz tohtoročných pretekov E3 Harelbeke a tretí z ďalšej belgickej klasiky Gent – Wevelgem tvrdí, že nechce myslieť na Paríž – Roubaix zbytočne dopredu a vytvárať si tým tlak na seba. „Snažím sa ešte nepremýšľať o nedeli. Ak sa budem v pretekoch pohybovať vpredu, všetci o tom budú vedieť a nebude to nič nové, lebo tento pocit poznám. Uvidíme,“ doplnil Sagan.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan