• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 14.5.2024Meniny má Bonifác
20°Bratislava

Obranca Andrej Meszároš mení NHL za mrazivú Sibír

  • 11:03 30.10.2015
  • NOVOSIBIRSK
Obranca Andrej Meszároš mení NHL za mrazivú Sibír

Účastník Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Sibir Novosibirsk sa dohodol na ročnej zmluve so slovenským obrancom Andrejom Meszárošom.

Slovenský obranca Andrej Meszároš si už našiel klub, v ktorom bude pôsobiť v sezóne 2015/2016. Tridsaťročný bek sa dohodol na spolupráci s účastníkom Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Sibir Novosibirsk.

"Andrej sa s vedením klubu dohodol na zmluve na jeden rok. Boli aj iné možnosti z KHL, niečo sme mali aj vo Švajčiarsku a určité kontakty prebehli aj s klubmi českej extraligy. Andrej ale dal jasne najavo, že by rád odišiel do ruskej ligy. Ponuka z Novosibirska bola veľmi konkrétna a Andreja zaujala. Pomohla tomu aj skutočnosť, že v tíme nedávno predčasne skončil Vladimír Roth a vedenie klubu zháňalo iného kvalitného obrancu," povedal Meszárošov agent Vladimír Vůjtek ml. pre portál hokej.cz.

Obranca Meszároš sa po desiatich sezónach v kanadsko-americkej profilige v lete usiloval o zmluvu v tíme Colorado Avalanche. Pravdepodobne aj vinou zranenia neuspel a hľadal iné možnosti. Rodák z Považskej Bystrice hral naposledy za Buffalo, predtým aj za Boston, Philadelphiu, Tampu Bay a Ottawu.

Andrej Meszároš odcestuje do Ruska po udelení potrebných víz. "Keď to vyjde, Andrej by mohol odletieť v utorok. Budúci týždeň je reprezentačná prestávka a bude mať priestor, aby sa zoznámil s trénermi a spoluhráčmi. Aby sa v novom prostredí rýchlo adaptoval," pokračoval agent slovenského obrancu.

Skúsený bek sa zo septembrového kempu tímu NHL Colorado Avalanche vrátil so zdravotnými problémami. "To už je dávno vyliečené. Je v plnej príprave, chodil trénovať dvakrát denne. Na nové pôsobisko sa veľmi teší," doplnil Vůjtek ml.

Andrej Meszároš bude v tíme Sibir Novosibirsk piatym legionárom, pôsobia tam aj Česi Alexander Salák, Tomáš Vincour a Švédi Calle Ridderwall s Davidom Ullströmom. V minulosti v Novosibirsku hralo sedem Slovákov - Kristián Kudroč, Ivan Čiernik, Július Hudáček, Miroslav Kováčik, Rastislav Pavlikovský, Róbert Tomík a Erik Weissmann.
Zdroj: WebNoviny.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.