Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pálffy zvažuje koniec kariéry, šport ho však stále baví

Legendárny hokejový útočník Žigmund Pálffy údajne reálne zvažuje ukončenie hráčskej kariéry.

25.07.2013 10:07
Žigmund Pálffy Foto:
Žigmund Pálffy.
debata

Aktívnu činnosť by 41-ročný krídelník najradšej zavŕšil v rodnej Skalici, pred novou sezónou však dostal ponuky aj z českej extraligy od Brna či Vítkovíc. „Úplne najradšej by som bol, ak by popri mne vyrástli mladíci, o ktorých by sa hovorilo, že sú to reprezentanti a Skaličania,“ cituje štvrtkové vydanie denníka Šport skúseného útočníka.

Žigmund Pálffy pôsobil v Skalici už niekoľko ostatných sezón. V ročníku 2012/2013 sa stal najproduktívnejším hráčom slovenskej Tipsport extraligy, v play-off jeho tím vypadol vo štvrťfinále s nováčikom z Piešťan. Pálffy má na svojom konte 708 duelov v zámorskej NHL. Na reprezentačnej úrovni získal zlato na MS v Göteborgu 2002 a bronz o rok neskôr v Helsinkách.

„Mám už 41 rokov a vari by kormidlo mali prevziať mladší. Mňa by hokej stále bavil, veď celé leto by som nestrávil v príprave, ale už cítim aj ja, že je čas prepustiť to nasledovníkom. Na druhej strane si vážim slová olympijského víťaza zo Soulu 1988 Miroslava Vargu, ktorý sa vyjadril, že šport miluje a skonči až vtedy, keď bude on chcieť. Nie vtedy, keď mu to niekto nariadi. Kým mi tento šport prináša radosť, tak zase ja ju chcem rozdávať iným. Keď vidím, ako popri mne rastie nejaký ‚sopliak‘, tak mám z toho väčšiu radosť ako z titulu majstra sveta,“ povedal najznámejší Skaličan.

debata chyba
Viac na túto tému: #pálffy #koniec kariéry #skalica