sk  |  en
Piatok | 19.04.2024, 07:08 | meniny: Jela; zajtra: Marcel

Paralympijská rodina opäť športovala v Piešťanoch

15.08.2006 | Už po druhýkrát sa stretla v Piešťanoch široká paralympijská rodina na športovom dni Slovenského paralympijského výboru (SPV). Zástupcovia partnerov SPV, novinári, ale i rodinní príslušníci opäť využili nevšednú možnosť zmerať si sily v rôznych disciplínach s našimi úspešnými paralympijskými reprezentantmi.



Podujatie sa uskutočnilo v priestoroch športového areálu H+S a budúceho paralympijského centra, ktoré sa v priebehu najbližších rokov stane vďaka 120 miliónovej investícii moderným športovým zariadením, kde okrem paralympionikov nájde svoj domov aj regionálny a celoslovenský šport.

Účastníci II. športového dňa SPV súťažili v tenise, stolnom tenise, streľbe, lukostreľbe, boccii (paralympijská obdoba hry petangue) a v tlaku na lavičke. Okrem toho si mali možnosť vyskúšať aj jazdu na handbiku (ručne poháňaný bicykel). Nebolo dôležité, kto napokon v jednotlivých súťažiach zvíťazil. Podstatná bola dobrá nálada, ktorá vydržala aj vďaka bezdaždivému počasiu a hudobnej produkcii Roba Opatovského.

Akciu spestrila popoludňajšia exhibícia na susednom zimnom štadióne. Hokejisti na sánkach zo Zlína predviedli prítomným tento šport priamo v akcii na ľade (úvodné buly hodil Mikuláš Dzurinda) a po skončení exhibície sa pobrali spolu s práve sa tvoriacim slovenským družstvom na týždenný tréningový kemp do Kežmarku. SPV sa po marcových ZPH v Turíne rozhodol rozbehnúť tento paralympijský šport aj na Slovensku, pričom prvým hokejistom na sánkach sa stal Martin Joppa – mladý talentovaný hokejista, ktorému vlani vo veku osem rokov museli v dôsledku autonehody amputovať obe dolné končatiny.





najčítanejšie aktuality

kontaktujte nás

tip na osobnost