Peter Dvorský dostal cenu Enrica Carusa

Známy slovenský tenorista Peter Dvorský sa stal nositeľom ceny Enrica Carusa, ktorú udeľuje asociácia nesúca meno tohto slávneho talianskeho speváka.

22.04.2013 11:56
Peter Dvorský Foto:
Peter Dvorský.
debata

Prevzal si ju v nedeľu večer na ceremónii v Miláne. Slávnostné podujatie sa konalo v Grand Hotel et de Milan, v jednom z najvýznamnejších historických hotelov v Miláne, ktorý bol v minulosti roky domovom skladateľa Giuseppe Verdiho. Ocenenie za celoživotnú prácu na popredných svetových operných scénach, ale najmä v La Scale, ktorá bola svedkom prvého veľkého úspechu Petra Dvorského, je o to významnejšie, že sa tak stalo pri príležitosti 30. výročia vzniku Asociácie Enrica Carusa.

Slávny slovenský tenor sa stal prvým netalianskym nositeľom tohto prestížneho ocenenia, čo je mimoriadna pocta pre neho osobne ako aj pre slovenskú spevácku školu. Publikum prítomné na udeľovaní ceny slovenského umelca privítalo ako svojho. Dvorského s Milánom spája najmä scéna svetoznámej opery La Scala, kde spieval po boku svetovo preslávených speváčok a spevákov. Oznámenie, že onedlho nastúpi ako reprezentant a organizátor slovenskej kultúry vo funkcii riaditeľa Slovenského inštitútu v Ríme, potešilo všetkých zúčastnených.

Pri príležitosti 30. výročia vydala Asociácia Enrica Carusa aj reprezentačnú publikáciu, ktorá predstavuje doterajších nositeľov Ceny Enrica Carusa. Jej súčasťou je aj CD s nahrávkami v ich podaní.

Viac o jej činnosti možno nájsť na jej webstránke – www.museocaruso.com/…_CARUSO.html.

debata chyba