sk  |  en
Piatok | 29.03.2024, 08:28 | meniny: Miroslav; zajtra: Vieroslava

Peter Nagy očaril s PIANKO tour celé Slovensko, pridáva špeciálny vianočný koncert v Piešťanoch!

21.11.2017 | 14 vypredaných koncertov po celom Slovensku, nadšení fanúšikovia a standing ovations! Také bolo PIANKO tour Petra Nagya, s ktorým sa predstavil od Bratislavy až po Humenné. Legendárny spevák a skladateľ zahral nestarnúce hity aj poetické balady v jedinečných intímnych aranžmánoch. Sprevádzal ho klavirista Pavol Bartovic a sláčikové kvarteto pod vedením Milana Adamca. Fanúšikovia si koncerty užili a s Petrom si zaspievali hity „Parfémy“, „Poďme sa zachrániť“ či „Aj tak sme stále frajeri“. Pre obrovský úspech pridáva Peter Nagy 13. decembra špeciálny vianočný koncert v Piešťanoch!

Legendárny spevák, skladateľ a textár Peter Nagy si na turné vyslúžil ovácie fanúšikov. Vo vypredaných sálach spievalo celé hľadisko a nadšení diváci Petra nechceli pustiť z pódia.

„Samozrejme ma to hreje pri srdci. Čo viac si môže muzikant želať? Splnili sa mi očakávania. Piesne, ktoré mnohí vôbec nepoznali, dnes znova hrám na koncertoch. Piesne, ktoré mi dali omnoho viac práce než známe hity. Tie texty sú o tom, čo som si kedysi o svete myslel a vo väčšine prípadov to platí dodnes,“ rekapituluje Peter Nagy.

Peter Nagy predviedol na turné majstrovské spevácke aj gitarové výkony. Spevák sa predstavil aj ako skvelý moderátor a rozprávač. Fanúšikovia ho prekvapili tým, že poznali piesne „Nad nami zomrel skladateľ“, „Milenci na snehu“ alebo „Bufet Viola“. A fanúšikov asi najviac prekvapili piesne, ktoré majú doma na nahrávkach a na turné akoby rozkvitli v novej podobe.

„V aranžmánoch so zvukom klasického klavíra a sláčikového kvarteta zrazu vynikne nielen melódia, ale aj význam textov. Pri spievaní v tomto koncertnom programe môžem pritlačiť na význam jednotlivých slov v texte. Videl som v publiku výrazy porozumenia aj slzy dojatia. A to vôbec nepreháňam. Spievam pre svoje publikum, pre ľudí, ktorí dozrievali so mnou. A to je viac ako bežné publikum. Fanúšikovia píšu krásne dojmy z koncertov na sociálnej sieti. Mám z toho radosť, takú naozajstnú umeleckú radosť...“ neskrýva nadšenie Peter Nagy.

Pre veľký úspech pridáva Peter Nagy špeciálny vianočný koncert v Piešťanoch. 13. decembra sa v Dome umenia predstaví spolu s klaviristom Pavlom Bartovicom a sláčikovým kvartetom.

Slovenská legenda by chcela PIANKO predstaviť na budúci rok aj českým fanúšikom, prípadne zahrať v slovenských mestách, ktoré sa nestihli v tomto roku.

 

Viac informácii nájdete na www.piankotour.sk a na https://www.facebook.com/PeterNagyOfficial/?fref=ts

 

Zdroj: Nora Krchňáková, NK FACTORY

Foto: Daniel Lipár, Dominika Halická, Jaroslav Záhradník

najčítanejšie aktuality

kontaktujte nás

tip na osobnost