Peter Sagan MS titul okt16 Facebook

Peter Sagan MS titul okt16 Facebook Zdroj: Facebook

Peter Sagan nepoľavuje, suverénne vyhral ďalšiu anketu

Ján Jasenka • 28. dec 2016 o 12:15
Slovenský cyklistický fenomén Peter Sagan nepoľavuje vo víťaznom ťažení ani po konci sezóny, keď sa mu dostalo ďalšieho primátu. Má totiž najkrajšie „vyfarbený“ bicykel zo všetkých jazdcov.

Informoval o tom portál Cyclingnews. Ten uverejnil správu, že v ankete fanúšikov získal cenu pre najkrajšie „vyzdobený“ bicykel práve ten, na ktorom slávil triumfy hviezdny Žilinčan Peter Sagan.

Z celkového počtu približne 17-tisíc hlasov získal Saganov Specialized S-Works Venge ViAS až 30 percent. Na druhom mieste je takisto bicykel značky Specialized a jeho „olympijský špeciál “, ktorý menil farbu a na ktorom jazdil napríklad Vincenzo Nibali, Julian Alaphilippe alebo Dan Martin.

Na tretej priečke sa podľa hlasovania fanúšikov umiestnil Trek Madone Švajčiara Fabiana Cancellaru a 11% dostal na štvrtej priečke Pinarello Dogma F8 , na ktorom Brit Chris Froome vyhral Tour de France.

Najväčšia hviezda nemeckého tímu Bora Hansgrohe, Peter Sagan, stále pokračuje v spolupráci so značkou Specialized a na rok 2017 už má takisto pripravený mimoriadne pohľadný dizajn. Tým sa pochválil fanúšikom po celom svete na Vianoce . Momentálne je už iba otázkou, či „rýchlik spod Dubňa“ dokáže pokračovať v úspešnom ťažení aj na verzii pre rok 2017. Verme, že áno!

Najkrajší dizajn bicykla za rok 2016:
1. Peter Sagan - Specialized Venge ... 30%
2. Rio Olympics Specialized ... 20%
3. Fabian Cancellara - Trek Madone ... 18%
4. Chris Froome - Pinarello Dogma F8 ... 11%
5. Edvald Boasson Hagen - Cervelo S5 ... 6%
6. Rio Olympics Canyon ... 5%
7. Andre Greipel - Ridley Noah ... 4%
8. Joaquim Rodriguez - Canyon Aeroad ... 2%
9. Rio Olympics Scott ... 2%
10. Thibaut Pinot - LaPierre Xelius ... 1%