Pred rokom zomrel hokejista Miroslav Hlinka

NETKY.SK • 14 September 2015, 08:50 • 2 min
Pred rokom zomrel hokejista Miroslav Hlinka

BRATISLAVA - V pondelok uplynie rok od smrti bývalého slovenského hokejového reprezentanta Miroslava Hlinku. Ten vlani 14. septembra spáchal vo veku 42 rokov samovraždu.

slovakia

left justify in out

Majster sveta z Göteborgu 2002 pôsobil naposledy ako asistent trénera banskobystrického klubu. Hlinka sa obesil v Banskej Bystrici na izbe v hoteli, v ktorom býval počas pôsobenia pod Urpínom.

 

Bývalý úspešný center odštartoval svoju kariéru v Dukle Trenčín. Spod hradu Matúša Čáka odišiel v sezóne 1995/1996 do Sparty Praha, kde pôsobil ďalšie štyri sezóny. V Česku hrával aj v Karlových Varoch, Zlíne, Pardubiciach či druholigovom Chomutove. V Európe korčuľoval v drese fínskeho Jokeritu Helsinki, švédskeho MODO Hockey či Dinama Moskva ešte v najvyššej ruskej súťaži. V ročníku 2009/2010 sa vrátil na Slovensko a dva roky pôsobil v Banskej Bystrici. Následne krátko v Poprade, extraligovú kariéru však zakončil pod Urpínom. V uplynulom ročníku hrával za druholigovú Trnavu. Na klubovej úrovni získal dva majstrovské tituly - v sezóne 1999/2000 triumfoval so Slovanom Bratislava v najvyššej domácej súťaži, o štyri roky neskôr sa tešil z triumfu so Zlínom.

 

Výrazné úspechy dosiahol aj na medzinárodnej scéne. Hoci najskôr reprezentoval Českú republiku, na MS v Petrohrade 2000 si už obliekol slovenský dres a vybojoval v ňom striebornú medailu. O dva roky neskôr sa vo švédskom Göteborgu tešil z titulu majstra sveta a následne v roku 2003 skompletizoval medailovú zbierku bronzom v Helsinkách. Celkovo sa v drese Slovenska zúčastnil na štyroch svetových šampionátoch a v roku 2004 aj na Svetovom pohári v zámorí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies