Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Radšej by som hral proti ruskému tímu, vraví Graňák

Opäť zavíta do hlavného mesta Slovenska, ale veľmi sa neraduje. "Teda, do Bratislavy sa teším, ale osobne som si Slovan v prvom kole play off neželal. Pre mňa to bude o niečo náročnejšie, lebo niektorí známi ma požiadajú o vstupenky. Budem mať viac rušivých vplyvov, čo mi uberie z koncentrácie," vraví 29-ročný Dominik Graňák, obranca moskovského Dynama, obhajcu Gagarinovho pohára.

19.02.2013 12:00
Dominik Graňák Foto:
Dominik Graňák sa raduje z gólu.
debata

Už ste so spoluhráčmi debatovali o Slovane, najbližšom súperovi Dynama vo vyraďovacej časti? Čo o ňom hovoria?
Ruskí spoluhráči to veľmi neriešia. Už niekoľko dní pred koncom základnej časti sa postupová situácia črtala tak, že s veľkou pravdepodobnosťou nastúpime proti Slovanu, čo sa aj potvrdilo. S českými spoluhráčmi sme tušili, že súpera dostaneme buď zo Slovenska, alebo z Česka. Tešíme sa na skvelú kulisu, možno najlepšiu v KHL, i na krásny štadión. Opäť uvidím spoluhráčov z reprezentácie, aj keď budem hrať proti nim. S tým až taký problém nemám, no radšej by som hral proti nejakému ruskému tímu. Mal by som to jednoduchšie.

Zapúšťate bradu?
Akurát sme s fínskym spoluhráčom Jannem Jalasvaarom debatovali, či sa ešte raz pred začiatkom play off oholíme. Úplne nahladko sa neholím, takže už zapúšťam bradu. Dúfam, že mi vydrží čo najdlhšie.

V ktorom zápase na poslednom výjazde základnej časti ukázalo Dynamo pravú tvár? Poslali ste víťazstvom 3:0 v Omsku, ktorým ste prirpavili Avangard o prvenstvo vo Východnej konferencii, signál Slovanu?
So Slovanom to nesúviselo. V Chanty-Mansijsku i v Astane sme po zlých výkonoch prehrali. Preto sme to chceli napraviť v poslednom zápase základnej časti, aby sme sa na play off víťazne naladili. Opäť sme hrali náš hokej. Možno nie veľmi ľúbivý, ale bojovný a účelný.

Vládne v klube spokojnosť s umiestnením Dynama po základnej časti?
Vcelku áno. Vedeli sme, že o prvenstvo v Západnej konferencii budeme súperiť s Petrohradom. Získal viac bodov než my. Najdôležitejšie zápasy však prídu teraz.

Naznačilo vám vedenie, že obhajoba titulu je povinnosťou?
Nie, zatiaľ sme nič také nepočuli. Opäť chceme ísť v play off ďaleko, no teraz sa sústreďujeme na prvé kolo a na to, ako vyradiť Slovan. Všetci sme si vedomí, že nás čaká ťažký súper.

Vychádzate z dvoch vzájomných zápasov v základnej časti?
Aj z nich. Oba boli vyrovnané. Zápas v Bratislave mal vyššiu kvalitu. Hrali sme pred vypredaným hľadiskom, utvorilo vynikajúcu atmosféru. Odvetu v Balašiche sme vyhrali až po trestných strieľaniach. I to svedčí o tom, že sa musíme mať na pozore. V pondelok sme dostali voľno, od utorka bude ústrednou témou analýza hry Slovana.

Je Dynamo rovnako silné ako v minulom ročníku, keď získalo Gagarinov pohár?
Hmm… Je to to podobné, hoci z majstrovského tímu odišlo niekoľko opôr. Aj keď kapitán Alex Kudašov v play off veľa nehral, pre mužstvo bol veľmi cenný. Lea Komarova, ktorý prestúpil do NHL, súperi nemali radi pre jeho nepríjemný herný štýl, no zároveň ho chceli mať všetci v tíme. Odišiel i Jakub Klepiš, autor rozhodujúceho gólu v siedmom zápase finálovej série v Omsku, aj Slava Kozlov. Po začiatku NHL sme prišli o prvý útok Ovečkin, Bäckström, Komarov. Z Chabarovska prišiel Jakub Petružálek. Našou prednosťou však bol i je tímový výkon.

Ovplyvnil mužstvo nútený odchod Michaila Anisina?
Á, na toho som zabudol. Vlani prišiel v januári, v play off bol naším najlepším strelcom. Je to zvláštny chlapík. V kabíne ho bolo plno, stále mal čo povedať. Keď však prišli do tímu útočníci z NHL, dostával menej príležitostí. Dával to najavo, s klubom sa nerozišiel v dobrom. Aj on chýba, lebo nemáme typického strelca, veľa gólov nedávame.

Už ste sa vystrábili z oslabenia organizmu?
Áno, konečne mám opäť veľkú chuť do hokeja. Počas nedávnej prestávky som si oddýchol a aj dosť trénoval. V priebehu sezóny som niekoľko zápasov vynechal, chýbala mi sila. Viac som bojoval sám so sebou než so súpermi. Teraz sa na zápasy teším. Pre mňa je dôležité cítiť vnútornú pohodu, od nej sa odvíja aj môj výkon.

Odhadnete dĺžku série proti Slovanu?
To si netrúfam. Naznačil som, že bude vyrovnaná a možno aj dlhá. Vieme, že Slovan má výborného brankára i viacerých šikovných hráčov. Bude to aj súboj trénerských osobností. Nášho trénera Oleg Znaroksa v minulej sezóne vyhlásili za najlepšieho v KHL. V našom mužstve je to najdôležitejší človek. Veríme, že aj teraz nás pripraví tak, aby sme postúpili.

debata chyba