Režisérovi Jurajovi Jakubiskovi transplantovali srdce

Režisér Juraj Jakubisko v piatok v pražskom Inštitúte klinickej a experimentálnej medicíny (IKEM) podstúpil transplantáciu srdca.

14.05.2012 09:58
Juraj Jakubisko Foto:
Režisér Juraj Jakubisko.
debata

Podľa dôveryhodného zdroja denníka Mladá Fronta Dnes ho operoval prednosta kardiocentra Jan Pirk, ktorý však odmietol zákrok potvrdiť s odôvodnením, že si to neželá Jakubiskova rodina ani sám pacient.

„Môžem potvrdiť len to, že u nás pán Jakubisko v piatok absolvoval operáciu srdca a úspešne sa zotavuje. Pacient teraz zo všetkého najviac potrebuje pokoj,“ uviedol v nedeľu Pirk, podľa ktorého sa 74-ročný Jakubisko v IKEM pre zlyhávajúce srdce liečil niekoľko ráz.

Hovorí sa o tom, že režisér snímok Tisícročná včela (1983), Perinbaba (1985), Sedím na konári a je mi dobre (1989) či Bathory (2008), bol zrejme najstarším človekom, ktorému v Česku transplantova­li srdce.

Informácie o Jakubiskových zdravotných problémoch sa objavili už vlani, on i jeho manželka Deana sa však otázkam bránia. Podrobnosti o jeho zdravotnom stave sa verejnosť dozvie len ťažko – človek, ktorý chce v IKEM získať informácie o hospitalizovanom, totiž musí najprv poznať heslo.

debata chyba

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....