tipsport liga sezona 2016/17 richard lintner

tipsport liga sezona 2016/17 richard lintner

Richard Lintner: Slovan by mal prestať hrať nezmyselné zápasy v KHL

Juraj Hudák • 17. feb 2017 o 09:45
Vráti sa Slovan do Tipsport Ligy? „Belasí” v KHL opäť nepostúpili do play-off a ich hráči tak končia sezónu príliš skoro. Jedenásť z nich však zamierilo do klubov Tipsport Ligy, čo teší najmä jej šéfa Richarda Lintnera.

Pre ŠPORT.sk  sa vyjadril, že najradšej by videl samotný Slovan medzi našou elitou a nie v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL).

Slovan Bratislava tento týždeň skončil sezónu v KHL. Mnohí hráči zo základu odohrali posledný duel nadnárodnej ligy s tým, že mali jasno, kde dohrajú aktuálny ročník.

Podľa posledných informácií až jedenásť hráčov podpísalo kontrakty s mužstvami Tipsport Ligy , kde bola 15. februára uzávierka prestupov. V tejto súvislosti sa vyjadril šéf riadiaceho orgánu našej najvyššej súťaže Richard Lintner.

Spočiatku hovoril o profesionálnom prístupe klubov ligy a Slovana, ktorí na poslednú chvíľu urobili zaujímavé trejdy, vďaka ktorým sa zvýši samotná úroveň Tipsport Ligy. Fakt, že „belasí” ukončili sezónu príliš skoro, však opäť otvára otázku ich návratu do našej najvyššej súťaže.

„Slovan by mal prestal hrať v KHL nezmyselné zápasy proti tímom, ktorých fanúšikovia nepoznajú ani hráčov, ba ani ich názvy klubov. Síce sa v Bratislave odohrá krásne hokejové predstavenie, ale to, čo fanúšik na Slovane stráca, je pocit rivality.“

„V KHL pre Slovan predsa neexistuje žiadne derby, nie je tam žiadny odveký rival. To je tak obrovské mínus, že pre mňa je jediné riešenie čo najrýchlejší návrat Slovana do Tipsport Ligy,”  rozrozprával sa Richard Lintner.

POLOVICA SLOVANA V TIPSPORT LIGE

michal hlinka slovan
michal hlinka slovan

FOTO:Jedným z hráčov Slovana, ktorý mieri do Tipsport Ligy, je aj Michal Hlinka. Ten dokončí sezónu v Dukle Trenčín.

Na druhej strane Lintnera teší, ako kluby z Tipsport Ligy perfektne využili termín uzávierky prestupov. Slovan odohral svoj záverečný zápas sezóny v KHL 15. februára, čo bol pre slovenské tímy posledný možný dátum na uzatváranie kontraktov.

„Kluby veľmi šikovne využili fakt, že Slovan skončil sezónu ešte niekoľko hodín pred uzávierkou prestupov. Je super, že reprezentanti odohrajú kvalitné zápasy ešte pred vrcholom prípravy na majstrovstvá sveta v Tipsport Lige. Tešíme sa z toho, že je záujem hrať v našej lige.“

„Tipsport Liga preukázala zvýšenú kvalitu súbojom s reprezentáciou aj prvotriednymi výkonmi tipsportligistov na jednotlivých reprezentačných akciách tejto sezóny. Teší ma, že trend zvyšovania športovej kvality sa potvrdzuje. Keď sa niekoľko takýchto aspektov spojí, tak výsledok toho je, že polovica Slovanu sa nám takýmto spôsobom vráti do ligy.“

Šéf našej najvyššej hokejovej ligy však vie, že najlepším riešením by bol samotný návrat Slovana ako-takého. Pred nedávnom sa ale začalo nahlas hovoriť o tom, že „belasí” túžia po návrate vo forme B-tímu, ktorý by dodával hráčov do mužstva hrajúceho KHL.

„Táto informácia je veľmi zle komunikovaná. Slovan B hrať v Tipsport Lige nemôže, pretože by na to nemal. Prvý tím Slovana by podľa môjho názoru ligu nevyhral. Navyše, pokiaľ by ich ‚béčko’ fungovalo len výlučne na úrovni hráčov, ktorí sú na rozmedzí prvého tímu, som presvedčený o tom, že by nemalo dostatočnú kvalitu na to, aby mohlo pomýšľať na prinajhoršom stredné priečky v tabuľke.”

„Viem si však predstaviť tipsportligový Slovan, ktorý bude úzko spolupracovať so Slovanom v KHL, doplnený o skúsených hráčov. Pokiaľ by ale išlo o ‚béčko’ Slovana, tak to nie. Takéto mužstvo by to ani neuhralo, pretože ten tím by nebol dostatočne kvalitný,”  vysvetľoval svoj postoj Richard Lintner.

KHL DÁVA SLOVANU MÁLO

michal hlinka slovan
michal hlinka slovan

FOTO:Hráči Slovana skončili túto sezónu už v polovici februára.

Ďalší dôvod, prečo by sa mal Slovan čo najrýchlejšie vrátiť do našej ligy, vysvetľuje najmä tým, že klub z Bratislavy dávno prerástol celú KHL.

„Slovan totiž robí väčšiu reklamu KHL ako nadnárodná liga Slovanu. Pretože to, čo človek zažíva na Slovane, si vedenie KHL praje, aby zažíval všade. To, čo je na tom celom zaujímavé, je Slovan ako skvelý hokejový produkt na Slovensku, nie KHL.”

„Táto liga totiž nemá takú atmosféru ani na polovici štadiónov, alebo zápasov, ktoré sa tam odohrajú. KHL bez Slovana, Jokeritu, Dinama Riga a Dinama Minsk, je len obyčajná priemerná ruská liga. Tieto kluby jej však dávajú akúsi spoločenskú a nadnárodnú úroveň,”  pokračoval Lintner.

Nepriamo tak vyslal ďalší signál vedeniu „belasých”. Pokiaľ však k dohode nepríde, môže sa stať, že exodus slovanistov do Tipsport Ligy nastane aj o rok.

„Možno aj toto napomôže tomu, aby sme reálne začali uvažovať o tom, aby sa Slovan vrátil tam, kam patrí. Pretože, končiť sezónu vo februári, kedy všade inde ide ešte len do tuhého, je pre mňa nepochopiteľné.”

„To je tak premrhaný hokejový potenciál, ktorý je v konečnom dôsledku nefér voči slovenským hokejovým fanúšikom...”

„Pretože, aby fanúšik Slovana po tom, čo zažil v zápasoch základnej časti, prišiel o tie najlepšie dva - tri mesiace v roku takýmto spôsobom, je podľa mňa veľmi veľká škoda.”