Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan bude jazdiť v sobotu po Petržalke

Chcete si zajazdiť s druhým mužom svetového cyklistického rebríčka? Peter Sagan bude v sobotu popoludní šliapať do pedálov v Petržalke, od Sadu Janka Kráľa po Draždiak.

26.04.2013 09:00
sagan Foto:
Peter Sagan.
debata

okruh bude mať asi trinásť kilometrov a v pelotóne môže byť s ním každý jeho fanúšik. Registrácia sa uskutoční od 14.00 pri zadnom vchode do Auparku.

„Vždy chcem vyhrať, dúfam, že sa mi to podarí aj teraz…“ smial sa jazdec tímu Cannondale a potom dodal: „Bude to skôr relaxačná jazda, podujatie pre verejnosť. Preveziem sa s fanúšikmi na bicykli a na záver sa uskutoční autogramiáda. Chcem sa takto poďakovať mojim priaznivcom, ktorí ma podporujú.“

Prvých 300 zaregistro­vaných účastníkov získa zelené tričko s nápisom Bicyklujem so Saganom. Pripravené sú aj viaceré sprievodné súťaže, niečo so svojho umenia na bicykli ukáže aj žilinský rodák.

Sagan pripomenul, že si všimol aj kritiku, prečo sa podobné podujatie uskutoční len v Bratislave a nie aj v iných mestách. „Rozkrájať sa nemôžem a na takúto akciu potrebujem tiež financie a niekoho, kto to zorganizuje. V Bratislave mám partnerov, ktorí mi ju pomohli pripraviť. Je lepšie, keď je aspoň jedno takéto podujatie, ako keď nebude žiadne,“ dodal 23-ročný cyklista, ktorý trávi momentálne niekoľko voľných dní na Slovensku pred ďalšou časťou sezóny. Jej vrcholom bude účasť na Tour de France.

Trasu podujatia bude zabezpečovať aj polícia, jeho koniec sa predpokladá pred osemnástou hodinou.

debata chyba