Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan ide Kreuzigerovi na svadbu. Tancovať sa nechystá

Po majstrovstách sveta v Holandsku prežíva Peter Sagan voľnejšie cyklistické obdobie. V Taliansku si plnil aj spoločenské povinnosti, zúčastnil sa na otvorení nového obchodu svojho chlebodarcu.

04.10.2012 09:00
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan.
debata

„Teraz jazdím na bicykli o niečo menej, ale musím sa udržiavať v kondícii, lebo ma čakajú ešte dvoje preteky v Japonsku. Viem, že keby som nemal také dobré výsledky, ani by ma na rôzne iné akcie nepozývali. Som rád, keď sa mi darí, to ostatné už prežijem,“ reagoval na bohatý mimocyklistický program víťaz troch etáp na tohtoročných pretekoch Tour de France.

V stredu sa objavil aj v Bratislave na stretnutí s Miss Universe 2012 Ľubicou Štepánovou. Už na jar si zatrénoval s kandidátkami na tento titul, aj na pódiách po víťazných etapách sa pohybuje v spoločnosti pekných žien.

„Všetko sa dá, keď sa chce,“ usmieva sa po otázke, či je čas aj na nejaký flirt. „Cyklistom sa však počas pretekov neodporúča. Aj missky majú v zmluvách, že nemajú nadväzovať kontakty s pretekármi. Zväčša sa s nimi ani nestretneme, bývajú v iných hoteloch, náš program je nabitý.“

Dodáva, že niekedy je v tomto smere zdanie príjemnejšie ako realita. Ani na budovanie vážnejšieho vzťahu nemá v sezóne 22-ročný mladík podmienky. „To je zložité, celý rok chodím po pretekoch, stále som preč. Nie je to ideálna situácia na nadväzovanie známostí, vyžaduje si to obostranne veľa trpezlivosti. Pritom nemám nijaký vyhranený typ ženy. Samozrejme, musí sa mi páčiť a tiež je dôležité ako vystupuje, čakám čím ma zaujme.“

Najbližší víkend prežije v Česku, dostal pozvanie na svadbu popredného profijazdca Romana Kreuzigera. „Tancovať sa však nechystám. Na tancovanie som poleno, radšej to neskúšam,“ dodáva.

V Saganovom profesionálnom tíme nastanú v zime zmeny, menia sa sponzori. „Nový tím sa premenuje na Cannondale Pro Cycling, jeho zloženie ešte nie je definitívne, v týchto týždňoch sa formuje. Veľa silných jazdcov má stále kontrakty. Náš manažér usilovne rokuje, vyhlásil, že sa pokúsi dať dokopy čo najsilnejšie zloženie. Myslím si, že budeme mať kvalitný tím, akurát sme doteraz spolu veľa nejazdili. Zmluvu mám do roku 2014, na nej sa nič nebude meniť.“

O niekoľko dní odcestuje do Japonska na posledné preteky sezóny. „O výsledok mi síce až tak nepôjde, ale nechcem si ani urobiť hanbu. Pretekov už v tomto roku bolo dosť, aj významnejších, takže uvidím.“

Priamo z Japonska pocestuje aj s bratom Jurajom do Austrálie na takmer trojtýždňovú dovolenku ku kamarátovi Mariánovi Pekarovi, ktorý u protinožcov podniká. V tom čase sa uskutoční aj predstavovanie trasy budúceho ročníka Tour de France, na ktoré ho organizátori pozvali ako hosťa, ale ospravedlnil sa. Bicykel si vezme so sebou aj do Austrálie.

„Beriem to ako regeneračný pobyt, úplne nevypnem. Po návrate sa už začne zimná príprava – posilňovňa, plávanie, horský bicykel, spoločné sústredenie tímu,“ naznačil Peter Sagan program na nasledujúce týždne.

debata chyba