Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan pozná plán. Výzvou je Peklo severu

Peter Sagan má v prvej časti sezóny 2014 pred sebou dva ciele - uspieť na jarných klasikách a potom získať do tretice zelený dres na Tour de France.

18.12.2013 18:52
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata

Po dvojročnej pauze sa slovenský cyklista zúčastní aj na pretekoch Paríž – Roubaix. Na Pekle severu nedosiahol v rokoch 2010 a 2011 po pádoch žiaden výsledok, v posledných dvoch ročníkoch chýbal. V juniorskej kategórii skončil na Paríž – Roubaix 2008 druhý.

Peter Sagan má s tímovými kolegami za sebou druhé sústredenie, ktoré družstvo Cannondale absolvovalo v Toskánsku. Počas prípravy sa dolaďovali aj detaily prvej časti sezóny do Tour de France. Majster Slovenska začne rok opäť na argentínskom podujatí Tour de San Luis, nasledovať budú Okolo Dubaja, Okolo Ománu, GP Camaiore, Strade Bianche a potom prvé podujatie ProTour Tirreno – Adriatico, kde tento rok vyhral dve etapy. Nasledovať budú klasiky s vrcholom na Paríž – Roubaix. Dvadsaťtriročný Žilinčan sa pokúsi vylepšiť tohtoročné 2. miesto na Miláno – San Remo, GP Harelbeke i Okolo Flámska a skúsi obhájiť prvenstvo na Gent – Wevelgem.

Jeho najväčšou výzvou v jarnej časti sezóny bude Paríž – Roubaix s náročnými úsekmi „pavé“. "Som šťastný, že dostávam šancu vrátiť sa na Paríž – Roubaix. Sú to unikátne preteky, náročné a nikdy neviete, ako sa skončia. Prvýkrát som ich išiel ako profesionál v roku 2010 a neprišiel som do Roubaix. O rok neskôr som bol v grouppette ďaleko za najlepšími. Myslím, že sú to preteky, v ktorých je dôležité mať dostatok skúsenosti. Chcem podať stopercentný výkon a dosiahnuť čo najlepší výsledok. S tímom si otestujem pred pretekmi úseky pavé, keďže si vyžadujú iný štýl pretekania ako na iných podujatiach,“ povedal Peter Sagan, na ktorého pred Tour de France čaká v máji podujatie Okolo Kalifornie. O ďalšom programe sa rozhodne neskôr.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan