Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan vyhral prvú etapu na De Panne - Koksijde aj keď vypustil špurt

Slovenský cyklista vo farbách talianskeho tímu Cannondale Peter Sagan sa stal víťazom prvej etapy na trojdňových cyklistických pretekoch VDK-Driedaagse De Panne-Koksijde v Belgicku.

01.04.2014 18:06
Sagan, pódium, radosť Foto: ,
Víťazné gesto Petra Sagana.
debata

Utorková etapa z De Panne do Zottegemu merala 201 km a Sagan v záverečnom špurte nechal za sebou svojho tímového kolegu Taliana Oscara Gatta a Belgičana Kennetha Van Bilsena z kontinenálneho tímu Topsport Vlaanderen – Baloise.

„Sagan chcel vypustiť špurt na cieľovej čiare v prospech svojho kolegu Oscara Gatta, ktorému chcel dopriať radosť z pekného víťazstva, ale slovenský šampión bol predsa len rýchlejší. Táto dvojica sa usadila aj na čele priebežného poradia,“ napísal k záveru utorkovej etapy špecializovaný server cycling-info.sk.

Preteky Driedaagse (Tri dni) De Panne – Koksijde sú poslednou prípravou na nedeľňajší vrchol belgickej časti jarnej sezóny klasík – Okolo Flámska. V stredu bude na programe II. etapa – 206 km z Zottegemu do Koksijde, tretia etapa vo štvrtok bude rozdelená do dvoch častí vrátane krátkej časovky na 14,3 km.

Dvadsaťštyriročný Sagan dosiahol štvrté víťazstvo v tomto kalendárnom roku. Predtým triumfoval v jednej z etáp pretekov Okolo Ománu, tiež v etape na Tirreno-Adriatico a minulý piatok na prípravnej klasike E3 Harelbeke v Belgicku. V nedeľu skončil na ďalšej klasike Gent – Wevelgem tretí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan