Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan začína v Argentíne. Ťažké etapy na úvod sú perfektné, tvrdí

Pre slovenského cyklistu Petra Sagana sa začína súťažná sezóna 2014. Rovnako ako vlani ju otvorí na pretekoch Tour de San Luis v Argentíne, kde ho od pondelka 20. januára čaká šesť etáp a jedna časovka.

17.01.2014 11:44
Okolo Kalifornie, Peter Sagan Foto: ,
Radosť Petra Sagana.
debata

Vlani jazdec tímu Cannondale nezískal v okolí San Luis žiaden triumf, raz bol druhý a dvakrát piaty. Pre Sagana to však bol výborný odrazový mostík do sezóny.

„Úroveň súperov a ťažké etapy sú perfektné na úvod sezóny. Pred pretekmi som absolvoval veľmi dobrý tréningový kemp a získal dobré základy do sezóny. Tento rok by som sa chcel pokúsiť o nejaké víťazstvo a začať sezónu 2014 najlepším spôsobom, ako môžem,“ uviedol Peter Sagan.

Cannondale sa v Argentíne predstaví so silným tímom. Okrem Sagana budú na kvalitné výsledky ašpirovať aj Moreno Moser a Damiano Caruso. Podporovať trio vedúcich jazdcov tímu budú Alessandro De Marchi, Oscar Gatto a Marco Marcato.

„Preteky môže ovplyvniť veľa faktorov, na každú možnosť však máme pripravenú alternatívu. Sagan je naším lídrom, ale o etapové prvenstvo sa môže pokúsiť každý z našej skupiny,“ vyhlásil športový riaditeľ Cannondalu Stefano Zanatta.

Informácie pochádzajú z tlačovej správy tímu Cannondale.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Cannondale