Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatan: Na šampionáte chceme hrať o medailu

Takú sezónu ešte nezažil. Hokejový útočník Miroslav Šatan v nej najskôr vyčkával na výhodnú ponuku. Keď sa dohodol s moskovským Dynamom, z hry ho na niekoľko týždňov vyradilo zranenie ľavej ruky. Nastúpil dovedna len na osemnásť zápasov (desať za Slovan, osem za Dynamo), no verí, že sa dostane do tempa. "Máme pred sebou osem prípravných stretnutí a do začiatku šampionátu je ešte dosť času," povedal Šatan v Trenčíne, kde odvčera reprezentanti ladia formu.

27.03.2011 17:08
Miroslav Šatan Foto:
Miroslav Šatan.
debata (3)

Ako ste na tom s ľavou rukou?
Pri streľbe či vedení puku mi už zranenie vôbec neprekáža. Zdvíhať ťažké činky by som si ešte netrúfol, ale do majstrovstiev sveta zostáva dosť času, aby sa ruka úplne zahojila.

V tejto sezóne ste toho veľa nenahrali. Nastúpite vo všetkých prípravných zápasoch?
Ešte sme sa o tom s trénerom nebavili, ale ak bude chcieť, aby som nastúpil vo všetkých, nebude mi to prekážať. Plánoval som odohrať v tejto sezóne aspoň dvadsať zápasov, ale zranenie mi to znemožnilo. Osem prípravných zápasov, ktoré ešte pred šampionátom Slovensko odohrá, je však dosť na to, aby som sa dostal do tempa.

Budete mať na ruke špeciálny chránič?
Počas play off KHL som ho nosil, teraz už ho nepotrebujem.

Zmierili sa už v Dyname Moskva s rýchlym koncom sezóny?
Myslím, že v kabíne vypadnutie v prvom kole play off rýchlo prebolelo, manažmentu to asi bude trvať dlhšie a nachystá na budúcu sezónu nejaké zmeny.

Vy ste v klube skončili?
Mal som zmluvu do konca marca.

Bavili ste sa s vedením Dynama aj o budúcnosti?
Z Dynama taká otázka padla, ale ďalej sme to neriešili.

Sledujete vývoj v NHL?
Sledujem, lebo ma zaujíma, ktorí hráči by mohli naše mužstvo posilniť. Situácia sa mení takmer každý deň, takže teraz sa ju ani neoplatí komentovať. Verím, že osud to nejako zariadi a pár hráčov zo zámoria nám pošle.

A KHL? Prekvapilo vás niečo?
Rátal som s postupom hviezdneho Petrohradu, ale opäť sa ukázalo, že play off je nevyspytateľné. Jaroslavľ mala v prvých dvoch kolách ľahší žreb, teraz narazila na silnejšieho súpera, ktorý je v play off viac ostrieľaný (Atlant Mytišči), ale ešte by som Demitrovcov určite neodpisoval.

Koho favorizujete na víťaza Gagarinovho pohára?
Tipujem Ufu. V základnej časti i v play off predvádza bezchybné výkony, v tíme je zjavne veľká pohoda.

Považujete šampionát v domácom prostredí za výnimočný?
Majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku po dlhom čase, ak počítam aj šampionáty C- a B-kategórie. Keď vznikla Slovenská republika, mal som nejakých osemnásť rokov, celú jej hokejovú históriu si dobre pamätám. Už teraz, keď stretávam ľudí, cítim, že s pribúdajúcimi dňami stúpa očakávanie, takže pre fanúšikov i hokejistov bude šampionát určite výnimočným zážitkom.

Môže Slovensko reálne pomýšľať na medailu?
Ťažko sa to odhaduje, bude to záležať na veľa okolnostiach. Slovensko bude určite patriť do okruhu medailových favoritov. Rozhodovať bude momentálna forma a aj šťastie. Viacero hostiteľov šampionátu už doma vyhorelo, tak dúfam, že sa nám niečo podobné nestane. Očakávania fanúšikov budú obrovské, s tým rátame, preto bude dôležité ustáť tlak. Chceme hrať o medailu, na to sme tu, to je náš cieľ.

Doma ste už na šampionáte hrali (v B-skupine MS v roku 1995). Hrá sa pred vlastnými fanúškmi ťažšie?
Určite. Majstrovstvá sú doma oveľa viac sledované. Napokon, keď hráte vonku, nie sú problémy s lístkami (smiech). Ďalším problémom bude mediálny tlak, každý zápas bude dopodrobna rozoberaný. Čaký na nás veľa elementov, ktoré sme ešte nezažili. Sú to však prvé slovenské majstrovstvá, uvidíme, ako to bude vyzerať, sám som na to zvedavý.

Prišli by ste na svetový šampionát, aj keby sa nehral na Slovensku?
Prestávka po sezóne je pomerne dlhá, viacero hráčov by možno svoju účasť na šampionáte zvažovalo, ale tým, že sa hrá na Slovensku, je to vyriešené. Nebolo nad čím rozmýšľať. Každý chce doma hrať.

3 debata chyba