Šatan: Sledujeme takmer päťdesiat hráčov z NHL

Miroslav Šatan prezradil, že prakticky celá súpiska tímu Európy bude zložená z hráčov NHL.
Miroslav Šatan prezradil, že prakticky celá súpiska tímu Európy bude zložená z hráčov NHL. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. nov 2015 o 08:40

V tíme Európy sa môže objaviť aj hokejista z KHL, ak bude mať za sebou vydarený ročník, nevylúčil GM Šatan.

TORONTO. Miroslav Šatan ako generálny manažér tímu Európy ešte nechce hovoriť o konkrétnych menách hokejistov, nad ktorými uvažuje v súvislosti s budúcoročným Svetovým pohárom v kanadskom Toronte (17. septembra - 1. októbra 2016).

Štyridsaťjedenročný bývalý dlhoročný slovenský reprezentant však prezradil, že prakticky celá súpiska bude zložená z hráčov NHL.

Prehliadať musí akurát Rusov, Čechov, Švédov a Fínov, uvažovať môže najmä nad krajanmi, Švajčiarmi, Dánmi, Nórmi či Nemcami.

Neodpisuje ani hráčov z európskych líg

"V NHL sledujeme zhruba päťdesiat hráčov, ktorí vlastnia pas niektorej z európskych krajín a mohli by sme ich zaradiť do nášho tímu. Myslím si, že ide o dosť veľkú skupinu hokejistov. Neodpisujeme však ani tých pôsobiacich v Európe, lebo nikdy neviete, čo sa môže udiať. Do hry vedia vstúpiť zranenia alebo niekto bude mať za sebou vydarenú sezónu v KHL, takže nám môže zamotať hlavu. Ale v prvom rade sa zameriavame na hráčov pôsobiacich v NHL," povedal podľa nhl.com Miroslav Šatan.

Všetkých osem účastníkov SP musí do 1. marca 2016 predostrieť 16-členný zoznam hráčov a súpisku obsahujúcu 23 mien potom uzavrieť 1. júna.

"Ešte je priskoro hovoriť o konkrétnostiach. Pravdepodobne každý z realizačného štábu má pripravené nejaké prekvapenie a v budúcnosti ich zrejme interne prediskutujeme. Ale je ešte predčasné spomínať teraz niečo verejne," doplnil Šatan.

Bondra je skautom

Jedným zo skautov európskeho výberu sa vo štvrtok stal 47-ročný Peter Bondra, majster sveta 2002, ktorý v minulosti pôsobil vo funkcii generálneho manažéra slovenskej reprezentácie.

"Keď som si naposledy prezrel predbežný zoznam hráčov pre tím Európy, narátal som dvanásť či trinásť chlapcov, s ktorými som kedysi sedel v jednej šatni alebo bojoval s nimi na ľade ako súper. Myslím si, že pri procese tvorby nám to pomôže. A Miro končil v NHL v sezóne 2009/2010, čo tiež nebolo dávno," pripomenul Bondra.

Európsky tím pod trénerskou taktovkou Ralpha Kruegera nastúpi na SP 2016 v základnej A-skupine proti Kanade, Česku a USA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Šatan: Sledujeme takmer päťdesiat hráčov z NHL