Martin Škrtel

Martin Škrtel Zdroj: SITA

Video: Škrtel tvrdým projektilom dokončil veľký koncert Liverpoolu

21. nov 2015 o 21:05
Futbalisti FC Liverpool zvíťazili v sobotňajšom šlágri 13. kola anglickej Premier League na ihrisku Manchestru City jednoznačne 4:1. K vysokému triumfu LFC prispel aj kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel, ktorý strelil štvrtý gól hostí.

O výsledku bolo rozhodnuté už po pol hodine hry. Hostia pretavili veľký tlak do trojgólového vedenia, keď im pomohol aj vlastenec Mangalu. Za domácich síce znížil ešte do prestávky Agüero, ale posledné slovo mal Škrtel, ktorý po rohovom kope uzavrel na konečných 4:1, keď parádnym volejom prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Brankár Joe Hart nemal nejmanešiu šancu.

Pre kapitána slovenskej futbalovej reprezentácie je to navyše už štvrtý gól v sieti "The Citizens", vďaka čomu sa tento tím pre rodáka z Handlovej stál po tejto stránke jednoznačne najobľúbenejším!

Zdá sa, že Liverpoolu začína taktika nemeckého trénera Jurgena Kloppa výborne sedieť a po 13. kole strácajú "The Reds" na štvrtý Arsenal už len šesť bodov. Momentálne je LFC s 20 bodmi na deviatej priečke.

Manchester City sa zásluhou prehry zosunul na tretie miesto v tabuľke. Poradie Premier League tak šokujúco vedie zázrak sezóny Leicester City. Na druhom mieste, bod za "líškami" je Manchester United, ktorý v sobotu zvíťazil na pôde Watfordu tesne 2:1.

Manchester City - FC Liverpool 1:4 (1:3)
Góly: 44. Agüero - 7. Mangala (vlastný), 23. Coutinho, 32. Firmino, 81. ŠKRTEL
/Martin Škrtel odohral za hostí celý zápas a skóroval/