Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelé. Po najrýchlejšej jazde v 2. kole skončila Velez-Zuzulová piata

Slovenská zjazdárka Veronika Velez-Zuzulová predviedla najrýchlejšie druhé kolo a napokon obsadila 5. miesto v utorkovom nočnom slalome Svetového pohára v rakúskom Flachau.

13.01.2015 19:31 , aktualizované: 22:41
Veronika Velez-Zuzulová Foto: ,
Veronika Velez-Zuzulová.
debata

Rodená Bratislavčanka dosiahla v poslednom slalome SP pred februárovými majstrovstvami sveta v Beaver Creeku najlepší výsledok tejto sezóny. Za víťaznou Švédkou Fridou Hansdotterovou zaostala o 71 stotín sekundy. Druhé kolo preletela ako víchor, menšie zaváhanie predviedla len na prvom zlome po úvodnom medzičase. V cieli mala veľkú radosť.

Velez-Zuzulová si vybojovala 45 bodov do hodnotenia Svetového pohára, v slalome sa posunula na 16. a celkovo na 39. miesto so ziskom 83 bodov. Oveľa viac ju potešil posun do najlepšej pätnástky svetového rebríčka v slalome pre nasadzovanie. Petre Vlhovej vďaka štrnástim utorňajším bodom patrí v točivej disciplíne 30. priečka.

„Toto dnešné umiestnenie ma veľmi potešilo. Nemohlo prísť v lepšom čase ako pred majstrovstvami sveta. Pred pretekmi som si dala za cieľ dostať sa späť do najlepšej pätnástky slalomového rebríčka, lebo bojovať o medaily s vysokým číslom by nebolo dobré. Som preto spokojná. Cieľ som splnila nad očakávania a verím, že ma to naštartuje do druhej polovice sezóny. V ostatnom období som toho prežila dosť veľa a nie pozitívneho. Mala som problémy s lyžami, ktoré vyústili do zmeny servismana. Navyše do toho prišiel aj ten pád v Amerike, ktorý ma pribrzdil. Ešte včera večer som z toho mala slzy v očiach, ale teraz sa teším. Boli to veľmi vyrovnané preteky, v ktorých som to v druhom kole pustila naplno a dosiahla najlepší čas, takže ma to teší o to viac,“ uviedla Veronika Velez-Zuzulová.

Druhá Slovenka Petra Vlhová obsadila s odstupom 2,64 s konečné 17. miesto. Tretia slovenská zástupkyňa Barbara Kantorová sa musela uspokojiť v prvom kole so 49. miestom. „Vždy prvé kolo idem tak, aby som sa zmestila do tridsiatky. V druhom potom už idem naplo. Škoda, že som pri prejazde cieľom bola na priebežne druhom mieste. Veľkú radosť mám z výborného umiestnenia Veroniky. Trať nebola jednoduchá, sneh bol priľnavý a chytalo mi vnútornú lyžu. Inak to však bolo fajn,“ povedal Petra Vlhová.

Hansdotterová sa tešila z druhého víťazstva v slalome SP v kariére, prvého v tejto sezóne. O 61 stotín sekundy zdolala Slovinku Tinu Mazeovú, tretia skončila Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá neskompletizovala čistý hetrik v najtočivejšej disciplíne v tomto stredisku. „Obe kolá som si riadne užila. Myslím si, že som predviedla dobré jazdy. Premýšľala som nad každou bránkou, nemohla som v druhom kole špekulovať. Večer bola oveľa lepšia trať, neboli na nej také veľké diery. Som šťastná, že sa mi podarilo vyhrať,“ uviedla v rozhovore pre FIS TV Hansdotterová, ktorá si upevnila pozíciu líderky SP v slalome. V celkovom poradí vedie Mazeová o 252 bodov pred Shiffrinovou a Rakúšankou Annou Fenningerovou.

Slalom vo Flachau bol finančne najlukratívnejším v tejto sezóne SP. Víťazka zinkasovala 63 420 švajči­arskych frankov, piata Velez-Zuzulová 10 872. Celkovo organizátori rozdelili na prémiách 181 200 švajči­arskych frankov.

Výsledky – slalom Svetového pohára v rakúskom Flachau: 1. Frida Hansdotterová (Švéd.) 1:49,59, 2. Tina Mazeová (Slovin.) +0,61, 3. Mikaela Shiffrinová (USA) 0,63, 4. Wendy Holdenerová (Švaj.) 0,67, 5. Veronika Velez-Zuzulová (SR) +0,71, 6. Nina Lösethová (Nór.) +0,91, … 17. Petra Vlhová (SR) +2,64

Poradie v hodnotení slalomu (po 6 z 10 pretekov): 1. Frida Hansdotterová (Švéd.) 420 bodov, 2. Mikaela Shiffrinová (USA) 379, 3. Tina Mazeová (Slovin.) 374, 4. Kathrin Zettelová (Rak.) 280, 5. Maria Pietiläová-Holmnerová (Švéd.) 245, 6. Šárka Strachová (ČR) 211,… 16. Veronika Velez-Zuzulová 83, 30. Petra Vlhová (obe SR) 27

Poradie vo Svetovom pohári (po 15 z 33 pretekov): 1. Tina Mazeová (Slovin.) 857 bodov, 2. Mikaela Shiffrinová (USA) 605, 3. Anna Fenningerová (Rak.) 487, 4. Frida Hansdotterová (Švéd.) 459, 5. Kathrin Zettelová (Rak.) 450, 6. Maria Pietiläová-Holmnerová (Švéd.) 347,… 39. Veronika Velez-Zuzulová 83, 66. Petra Vlhová (obe SR) 27

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #Petra Vlhová