Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

V. Weiss sa kajá: Komu a za čo sa ospravedlnil?

Vladimír Weiss mladší Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovenský futbalový reprezentant Vladimír Weiss ml. prelomil mlčanie a prostredníctvom sociálnych sietí sa za svoj nedeľňajší prehrešok ospravedlnil.

Bratislava, 5. október (Teraz.sk/TASR) - Mal potrebu sa ospravedlniť. Slovenský futbalový reprezentant Vladimír Weiss ml. prelomil mlčanie a prostredníctvom sociálnych sietí sa za svoj nedeľňajší prehrešok ospravedlnil.

Dvadsaťšesťročný futbalista, ktorý je momentálne hráčom katarského klubu Al-Gharafa, sedel vo vozidle, ktoré v nedeľu v skorých ranných hodinách zastavila v Bratislave policajná hliadka. V inkriminovanom vozidle sa v tom čase údajne nachádzalo desať ľudí a Vladimír Weiss sa po výzve policajných príslušníkov odmietol podrobiť dychovej skúške i odberu krvi. Aj z toho dôvodu strávil nasledujúcich 32 hodín v cele predbežného zadržania.




Po pondelňajšom prepustení z nej bol v spoločnosti svojho advokáta skúpy na slovo, no v stredu prostredníctvom sociálnej siete zaujal k predmetnej veci stanovisko: "Chcel by som sa ospravedlniť svojej rodine, blízkym, trénerovi a chalanom z reprezentácie za vzniknutú situáciu, ku ktorej sa však momentálne nebudem vyjadrovať," uviedol Vladimír Weiss mladší prostredníctvom svojho verifikovaného konta na sociálnej sieti twitter. "Situáciu rieši môj advokát. Chcem len zdôrazniť, že auto som nešoféroval a som presvedčený, že o tejto záležitosti rozhodnú kompetentné orgány podľa práva a nie médiá. Držím palce reprezentácii, rozhodnutie trénera Kozáka plne akceptujem a rešpektujem," narážal na svoje vyradenie z národného tímu na najbližšie dva kvalifikačné zápasy o postup na MS 2018.

Voči obvineniu Weiss a jeho právny zástupca Juraj Kuráň podali sťažnosť. Podľa vyjadrenia obhajcu Weissa pre TASR je obvinenie založené len na výpovedi jedného svedka, a to príslušníka polície. Z ďalších troch výpovedí troch svedkov vyplýva, že Weiss motorové vozidlo nešoféroval. V utorok vzal na seba zodpovednosť Weissov kamarát David. "Ja som šoféroval. Bol som o tom už aj vypovedať na polícii. Urobili sme hlúposť, že sme išli v aute desiati. To je všetko, čo môžem v tejto chvíli k celej záležitosti povedať," uviedol David pre denník Plus jeden deň. Podľa Kuráňa navyše polícia jeho klienta šikanovala a robila nátlak pri dychovej skúške a odbere krvi. Prípad dozoruje Okresná prokuratúra Bratislava 1.

Weissovi uškodil incident aj po športovej stránke, keď ho reprezentačný lodivod Ján Kozák vyradil z nominácie na blížiace sa súboje v Slovinsku a doma so Škótskom. "Porozprávam sa s ním, ale rozhodol som sa, že počas týchto dvoch zápasov nebude k dispozícii, pretože na prácu potrebujeme pokoj. Uvidíme, ako dopadne vyšetrovanie tejto záležitosti a potom budeme robiť ďalšie závery. Z toho, čo sa stalo, som smutný, pretože Vlada mám ako hráča veľmi rád. Je to pre nás užitočný, kľúčový hráč. Vo veľa zápasoch nám pomohol, alebo ich dokonca rozhodol," vyjadril sa Kozák na pondelňajšom reprezentačnom zraze v Senci.