Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súboj drobcov. Zaskáče si Cibulková do výšky?

Poradila si s ňou v Hertogenboschi, Indian Wells i Melbourne. Zdolá ju aj v Singapure? Musí! Ak chce pomýšľať na postup.

26.10.2016 23:00
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata

Pre Dominiku Cibulkovú to vo štvrtok môže byť na turnaji majsteriek mimoriadne dlhý – a úspešný či rozlúčkový – deň. Jeho ideálny scenár vyzerá nasledovne: zverenka Mateja Liptáka zvíťazí vo dvoch setoch nad Rumunkou Simonou Halepovou. Po sprche a tlačovej besede si sadne do hľadiska singapurskej arény a na vlastné oči sa presvedčí, ako Nemka Angelique Kerberová zdolá Američanku Madison Keysovú – taktiež 2:0.

Slovenka sa vzápätí vyobjíma s rodičmi, manželom i celým tímom a začne premýšľať nad súperkou vo vysnívanom semifinále. Teória vyzerá veľmi jednoducho, prax však bude podstatne náročnejšia. Nehovoriac o vrtkavej hre osudu…

Uvedomuje si to aj Cibulková. „Bez ohľadu na to, ako to napokon dopadne, som rada, že mám túto skúsenosť. Možno mi prospeje do budúcnosti. Dúfam, že bez ohľadu na všetky scenáre odcestujem aspoň s jedným zápasovým úspechom,“ hovorila na tlačovej besede po prehre s Keysovou.

Po dvoch prehrách nemá svetová osmička nič vo vlastných rukách. Aj keď sa musí spoliehať predovšetkým na ne a hlavu. V súbojoch s Halepovou jej už trikrát priniesli úspech. Po zvyšných dvoch vzájomných zápasoch odchádzala z kurtu sklamaná. Tak ako naposledy. Obe tenistky sa stretli v tejto sezóne v madridskom finále a Rumunka nedala Slovenke veľa nádejí na úspech.

No pozor. V španielskej metropole mali obe súperky pod nohami antuku. Tentoraz sa za presnými údermi budú odrážať z tvrdého povrchu. A zakaždým, keď sa naň v minulosti postavili, slávila víťazstvo Cibulková. Dokonca bez straty čo i len setu, čo potrebuje dosiahnuť i vo štvrtok.

„Pozitívne na tomto systéme turnaja je, že aj keď prehráte, ešte nekončíte. To je aj môj prípad. Do súboja s Halepovou dám všetko. Verím, že v Singapure nebude pre mňa posledný,“ vravela 27-ročná tenistka.

V porovnaní s predošlými súbojmi s Kerberovou a Keysovou nebude tentoraz natoľko výškovo znevýhodnená. Rovnako ako 161 centimetrov vysoká Cibulková, aj Halepová patrí k nižším hráčkam na okruhu. Príroda jej nadelila len o sedem centimetrov viac ako slovenskej jednotke.

Singapur uvidí súboj tenisových drobcov. Kto po ňom bude skákať od radosti do výšky?

Štvrtkový program
Červená skupina, 10.00 Cibulková (SR-7) – Halepová (Rum.-3), 13.30 Kerberová (Nem.-1) – Keysová (USA-6).

1. Kuznecovová 2 2 0 4:2 31:30 4
2. Plíšková 2 1 1 3:3 33:30 2
3. Radwanská 1 0 1 1:2 16:15 0
4. Muguruzová 1 0 1 1:2 14:19 0
  Cibulková Halepová
Krajina Slovensko Rumunsko
Vek 27 25
Výška 161 cm 168 cm
Turnajové tituly 7 14
Prémie 8,8 milióna USD 14,5 milióna USD

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková