Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šupler v Moskve prezradil, že sa stal slovenským trénerom roka

Víťaz jednej kategórie Zlatého puku je už známy, hoci výsledky tradičnej ankety vyhlásia na sobotňajšej hokejovej slávnosti. Najlepším slovenským trénerom uplynulej sezóny je Július Šupler. Popradský rodák v uplynulých troch ročníkoch viedol Dynamo Riga, účastníka ruskej Kontinentálnej hokejovej ligy. Pred nadchádzajúcou sezónou prešiel do moskovského CSKA, historicky najúspešnejšieho klubu sovietskej éry.

05.08.2011 07:08
Július Šupler Foto:
Július Šupler.
debata

V stredu prijal pozvanie do denníka Sovetskij Sport, bol hosťom internetovej videokonferencie v programe Hodina hokeja. Pri odchode sa zmienil o tom, že cez víkend bude v Bratislave.

„Doma ma vyhlásili za trénera roka. Toto ocenenie si prevezmem po tretí raz,“ pochválil sa Šupler – a prezradil laureáta medzi trénermi. S tým, že by rád podobné ocenenie získal aj v Rusku.

„Stalo sa. Júliusovi Šuplerovi sme v predstihu oznámili, že vyhral vo svojej kategórii – aby si vybavil veci a mohol prísť na slávnostný galavečer. Dnes nie je nijakou zvláštnosťou, že keď niečo vyrieknete v Moskve, vzápätí príde ozvena i do Bratislavy,“ vraví Peter Dobiaš, hovorca Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Slovenský kouč CSKA sa v komplexe CSKA stretol aj so Zinatuľom Bilaletdinovom, hlavným trénerom ruskej reprezentácie. Navzájom si na nových pozíciách zaželali úspechy.

Keď sa Bilaletdinov zaujímal, ako si v CSKA počína Sergej Širokov, či neskysol v Amerike, Šupler ho ubezpečil, že trénuje s gurážou. „Je v prvom útoku, v strede nastupuje Persson, vpravo Paršin. Rád by sa čo najskôr prebojoval aj do zbornej,“ podotkol a vyzdvihol aj úsilie mladíkov: Guseva, Kučerova, Marčenka. „Máme desať až dvanásť juniorov, ktorí by aj horu zniesli. Zaslúžia si pozornosť,“ pripomenul bývalý tréner slovenskej reprezentácie.

Pochválil Bilaletdinovo rozhodnutie odísť z Kazane. „Nedá sa bojovať na dvoch frontoch. To je ako…“ – a dlaňou naznačil prerezanie hrdla.

Keď sa ho pýtali, aký má názor na účinkovanie Leva Poprad v KHL, reagoval bezprostredne: „Aký môžem mať názor, keď Lev má zázemie v Poprade, mojom rodnom meste? Mám tam dom, je to sedemsto metrov nad morom, blízko sú Vysoké Tatry. Niektorým súperom sa tam bude dýchať ťažšie. Slovenský klub v KHL – to je prielom!“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba