Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Toto nie je vtip: Robert Fico kandiduje na starostu!

Nie je Fico ako Fico
Nie je Fico ako Fico

BRATISLAVA – Meno šéfa Smeru sa po prehratých minuloročných voľbách opäť spomína v súvislosti s vysokou politikou. Ako sa nám podarilo zistiť, Robert Fico tentoraz kandiduje v samosprávnych voľbách.

Kým slovenský politik staval máje, jeho taliansky menovec obiehal predvolebné mítingy. Talian Roberto Fico sa totiž chce stať starostom Neapola. Okrem mena však oboch politikov nespája takmer nič. Kým náš je študovaný právnik, ten taliansky je pôvodom novinár a momentálne pracuje vo firme, ktorá z Maroka dováža látky najvyššej kvality. V minulosti bol však aj redaktorom a riaditeľom reštaurácie v hoteli. Je o desať rokov mladší a kandiduje za stranu 5 hviezd.

Roberto Fico


Táto strana vznikla ako Hnutie národného oslobodenia. Podobne ako Smer pri svojom vzniku sa pasuje do roly populistickej, ekologickej a antikorupčnej strany. Ficovcov spája ešte aj ateizmus, čo je na Taliansko aj Slovensko, zvláštne. Založil ju však známy taliansky komik Beppe Grill. Obaja politici sa nepodobajú ani výzorom. Taliansky Fico je tmavší typ a vizážou sa skôr približuje exministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu