Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ukázala som svetu, že hrám krásny tenis, hovorí Dominika Cibulková

Vyžarovala z nej istota, sebavedomie a túžba. Po víťazstve a úspechu. Dominika Cibulková odohrala na Australian Open ďalší skvelý zápas.

24.01.2014 10:56
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková v zápase proti Agnieszke Radwanskej.
debata (2)

V boji o finále zdolala po suverénnom výkone Poľsku Agnieszku Radwanskú (6:1, 6:2) a zajtra sa pobije o titul na prvom grandslamovom turnaji roka. Jej súperkou bude Číňanka Na Li. „Po prvý raz som si uvedomila, že finále je blízko až v závere druhého setu. V tom okamihu mnou začali lomcovať emócie,“ vravela Cibulková v konferenčnom hovore pre slovenské médiá.

Aké pocity ste prežívali počas zápasu?
Nenechala som sa uniesť emóciami, zostala som koncentrovaná, vedela som, čo mám robiť. Aj keď som sa dopustila chyby, snažila som sa na ňu ihneď zabudnúť a sústrediť sa na ďalšiu loptičku. Súperku som vďaka tomu často prekvapila. Myslím si, že som bola lepšia vo všetkých činnostiach.

Vyskytol sa moment, počas ktorého ste zapochybovali o víťazstve?
Objavili sa okamihy, v ktorých to so mnou zamávalo. Pri stave 4:2 v druhom sete mnou lomcovali emócie, ale zvládla som to.

Nemátala vás predzápasová bilancia s Radwanskou (1:5)? Prebehli vám hlavou myšlienky na lanskú finálovú prehru zo Sydney, keď vám Poľka nepovolila ani hru?
Vôbec. Nenapadlo mi to ani na sekundu. Práve naopak, pripomenula som si ten jediný zápas, v ktorom som ju zdolala. Chcela som ho zopakovať a to sa mi aj podarilo.

Dovolili vám myšlienky večer pred semifinálovým duelom zaspať?
Dopriala som si dostatok spánku. Semifinále som brala ako každý iný zápas. Pred niekoľkými rokmi – keď som hrala v Melbourne ako juniorka – som sa dívala na veľký kurt a snívala, že si na ňom raz zahrám. Teraz mám tú možnosť a tak si ju naplno užívam.

Radwanská vravela, že si počas súboja pripadala ako v spomalenom filme. Čo vy na to?
Neriešila som súperku, vnímala som len seba. Možno sa cítila pomalá, lebo ja som hrala rýchlo. Nedala som jej dýchať. Napriek tomu uznávam, že to nebol jednoduchý zápas. Každý fiftín som si musela vydrieť. Som preto na seba právom hrdá.

Komentátor stanice Eurosport vás počas zápasu nazval hladnou vlčicou. Aká veľká bola túžba po finále?
Nemyslela som na to, že hrám o finále. Chcela som len predviesť dobrý tenis a ukázať svetu, že hrám krásne. Po prvý raz som si uvedomila, že finále je blízko až v závere druhého setu, čo bolo náročné na psychiku.

Cibulkovej fantastické semifinále v Melbourne Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Dominika Cibulková v súboji s Agnieszkou...

Ako dlho ste v šatni rozdýchavali obrovský úspech?
V šatni ma čakal celý tím, spolu sme si aj poplakali. Predsa len, je to silný zážitok, ktorý naplno precítim a uvedomím si ho až po turnaji.

S akými myšlienkami nastúpite na finále?
Opäť musím stopercentne veriť v to, že môžem vyhrať. Znovu zabojujem o každú loptu a pokúsim sa mať radosť z tenisu.

Kto vám držal palce vo vašej lóži? Pribudne do nej niekto pred finálovým zápasom?
Potešilo by ma, keby prišli rodičia. Predsa len, grandslamové finále možno hrám prvý aj poslednýkrát v kariére. Zrejme prídu sponzori, generálny riaditeľ Moška. Opäť v nej nebudú chýbať agent, doktor, fyzioterapeut a známi. Tréner bude sedieť – ako vždy – o kúsok ďalej.

Prečo nesleduje Matej Lipták zápasy spolu s ostatnými?
Nemá rád, keď mu niekto do toho rozpráva. Rád prežíva zápasy sám.

Radí vám okrem trénera ešte niekto?
Nejaké slovo prehodím s Francúzkou Marion Bartoliovou, víťazkou Wimbledonu. Patrí k mojím najlepším priateľkám na okruhu a čakala ma po zápase aj v šatni. Nesmierne mi drží palce, vystískala ma a dala mi menšie rady.

Máte so sebou v Melbourne nejaký talizman pre šťastie?
Z tej poverčivosti sa zrejme už zbláznim (smiech). Chodíme na tú istú večeru, kde si dám zakaždým šalát. Zároveň chodíme na to isté miesto, berieme si tie isté veci. Už je toho na mňa za dva týždne dosť.

Zachytili ste, že Slovensko vďaka vám v posledných dňoch žije tenisom?
Počula som, že na Slovensku je veľký tenisový boom. Snažím sa to však nevnímať, chcem si všetko užiť až po skončení turnaja.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Australian Open