Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vášáryová: Do slovenských televízií sa nedostanem, ako by som tam mala zákaz

Magdaléna Vášáryová
Magdaléna Vášáryová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Nezaradená poslankyňa NR SR Magdaléna Vášáryová si musí veľmi dobre rozmyslieť, či vstúpi do nejakého politického klubu a bude sa snažiť dostať opäť do parlamentu. Vášáryová odišla v decembri s SDKÚ-DS spolu s Luciou Žitňanskou a Miroslavom Beblavým.

Žitňanská vstúpila do Mosta-Híd a Beblavý zakladá stranu s Radoslavom Procházkom. Ako povedala dnes Vášáryová, nemá čas teraz rozmýšľať o politickej budúcnosti. Potrebuje tiež vidieť, ako to na politickej scéne vyzerá.

Ja zostanem sedieť v parlamente, kde sedím, ale možno tam budem sedieť onedlho sama,“ povedala dnes. Avizuje ale, že nikdy neprestane byť aktívna

Vášáryová obom kolegom drží palce. „Obom držím palce a verím, že urobia kus práce. Sú z najpracovitejších poslancov v parlamente, takže keby to niekto nevyužil, bola by to škoda,“ uviedla.

Vášáryová sa teraz chce sústrediť na kultúrny internetový časopis a inštitút, ktoré založila. Zároveň dodala, že dnes ju skôr využíva zahraničie. Chodí na konferencie, má vystúpenia v zahraničných médiách. „Do slovenských televízií sa nedostanem, ako by som tam mala zákaz,“ dodala. 

Vášáryová bola poslankyňou NR SR od roku 2006, keď kandidovala za SDKÚ-DS. Predtým bola štátnou tajomníčkou na ministerstve zahraničných vecí, kde pôsobila ako nominantka SDKÚ-DS. Z tejto strany odišla v decembri. V súčasnosti pôsobí ako nezaradená poslankyňa NR SR. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu