VIDEO Budaj: Strašná rozohrávka, môžem sa len smiať

Peter Budaj so spoluhráčmiPeter Budaj so spoluhráčmi Zdroj: internet

MONTREAL - Slovenský gólman Peter Budaj síce vychytal víťazstvo Montrealu nad Tampou Bay, avšak nejaký čas si bude musieť vytrpieť aj posmešky fanúšikov. Je takmer isté, že video s jeho "asistenciou" na úvodný gól do vlastnej siete obletí svet. Treba však spomenúť aj to, že stál na začiatku akcie, po ktorej padol otvárací gól Canadiens z hokejky Jemelina a zaznamenal už 10. asistenciu v kariére (tretiu v sezóne).

Budaj sa na začiatku 8. minúty snažil rozohrať nahodený puk, vykorčuľoval k ľavému kruhu a chcel ho posunúť na spoluhráča na pravej strane. Avšak skúsený kapitán Tampy Vincent Lecavalier jeho úmysel výborne "prečítal" a nemal problém zasunuť puk do bránky. 

"Bola to moja chyba. Našťastie sme vyhrali a nad touto situáciou sa môžeme len smiať. Čo iné sa dá povedať? Vždy, keď vykorčuľujete mimo bránky a idete rozohrávať, riskujete. Bola to strašná rozohrávka," skonštatoval po zápase o nešťastnom momente Budaj a na margo celého zápasu dodal: "Spoluhráči hrali v zápase predo mnou skvele, súperovi nič nedovolili. Tampa vyslala šestnásť striel, a to má veľmi dobrú ofenzívu."

Na jeho účet žartoval aj tréner Habs Mike Cunneyworth, ktorý sa po skončení pozápasovej tlačovky lúčil s novinármi slovami: "To je všetko? Nik sa nechce porozprávať o Budajových dvoch asistenciách?"

Brankára Montrealu, ktorý odmietol účasť na svetovom šampionáte, však napokon toto zaváhanie nemuselo až tak mrzieť. Jeho spoluhráči zabrali a zvíťazili 5:2, pričom spoločne ustrážili najlepšieho kanoniera NHL Stevena Stamkosa. 

  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: Internet
  • Zdroj: SITA, športky, ts, nhl.com

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy