Višňovského už svrbia ruky: KHL na Slovensku si treba vychutnať

Ľubomír VišňovskýĽubomír Višňovský Zdroj: foto.mows.sk

BRATISLAVA - Jeden z najlepších hokejových obrancov slovenskej histórie Ľubomír Višňovský (36) prežíva rušné leto. Po sezóne ho Anaheim Ducks vymenil do NY Islanders, s čím hráč veľmi nesúhlasil a vzhľadom na špecifické klauzuly v jeho zmluve musí situáciu vyriešiť až arbitrážny súd.

Okrem toho rodák z Topoľčian stihol rozbiť svoje Ferrari na motoristickom okruhu v Orechovej Potôni a samozrejme sa začal pripravovať na novú sezónu. Otázne však zostáva, kde ju absolvuje. 

S hokejom sa ešte nechystá končiť, aj keď ako už viackrát vyhlásil, od smrti Pavla Demitru sa na všetko pozerá úplne inak a hokej už nie je úplnou prioritou. Vzhľadom na možný štrajk v NHL sa teda vynára otázka, kde bude rýchly bek s obávanou strelou pôsobiť. O ponuky z najlepších klubov KHL určite nebude núdza, ale obrovským lákadlom je aj pôsobenie v Slovane Bratislava, kde Višňovský v podstate odštartoval svoju skvelú kariéru. 

Samotný hokejista už spomenul, že sa o tejto možnosti bavil s vedením bratislavského klubu. Višňovského sme stretli v útrobách Zimného štadióna Ondreja Nepelu po víťaznom zápase Slovana nad Spartakom Moskva, takže logicky silnejú "šumy", že by mohol pôsobiť v domácom prostredí. 

- Ako to teda je, ťahá vás to na ľad? Spýtali sme sa účastníka desiatich svetových šampionátov, ktorý prišiel pozdraviť kamaráta z reprezentácia Branka Radivojeviča a čakal, kým si ten splní mediálne povinnosti

"Samozrejme, že už by som si zahral. Hlavne keď vidím takýto zápas naživo. Stále však neviem čo sa stane v najbližších dňoch a aké možnosti sa naskytnú. Prvé dva zápasy Slovana som nevidel, ale teraz som bol neuveriteľne prekvapený."

- Čo vás najviac prekvapilo? Kvalita zápasu, atmosféra? 

"Atmosféra bola neuveriteľná a navyše to bol to fakt pekný hokej. Chalani si to vydreli a zaslúžene vyhrali. Hralo sa veľmi rýchlo, Spartak hral do tela, čo ma na Rusov aj celkom prekvapilo. Ja som si to skutočne vychutnal a bol som s hokejom veľmi spokojný."

- Slovan bol v dvoch tretinách ako keby zaskočený a až v treťom dejstve zatlačil súpera. Bolo to kvalitou ruského tímu? 

"Asi je to skôr neskúsenosť. Pre chalanov je to nová liga, 90 percent z nich nikdy nehralo KHL, takže nevedeli do čoho idú. Myslím si, že v polovici sezóny to už bude úplne iné. Nehovorím, že hrali úplne najlepšie, ale ani nehrali zle. Potom na konci to gradovalo, diváci ich hnali."

- Na "rozbeh" boli v Bratislave Donbass Doneck, Riga a Spartak. Po návrate z prvého tripu prídu ešte o dosť kvalitnejší, bohatší a ambicióznejší Petrohrad a Omsk. Čo môžu Slovanisti čakať? 

"Uvidiíme, tiež som zvedavý. Ja tie tímy nepoznám, v živote som to nehral. Treba si však vychutnávať, pretože ľudia doteraz nemali možnosť vidieť často takýto hokej."

Ľubomír Višňovský si obzerá hokejku Branka Radivojeviča

  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: foto.mows.sk
  • Zdroj: športky, ts

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy