Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vittek sa vracia. Hrdina MS chýbal sedem mesiacov

Róbert Vittek sa vracia do reprezentačného tímu. Po majstrovstvách sveta v Afrike, kde sa zaskvel štyrmi gólmi a výrazne sa pričinil o postup zo skupiny, sa objavil v slovenskom drese ešte na necelých päť minút v augustovom súboji s Chorvátskom. Po siedmich mesiacoch by nemal chýbať v základnej zostave proti Andorre.

25.03.2011 06:59
Róbert Vittek Foto:
Róbert Vittek.
debata

„Už sa cítim zdravotne dobre. Zdravý som prakticky vyše dva mesiace, ale potom som nehrával, lebo sa naťahoval môj prestup. Som veľmi rád, že som späť, že ma tréner povolal a urobím maximum pre úspech tímu,“ vyhlásil pred odletom do Andorry útočník tureckého Ankaragücü.

Vittek presne o týždeň, 1. apríla, oslávi 29. narodeniny. „Na ne teraz nemyslím, dokonca ma na budúci týždeň v deň mojich narodenín čaká stretnutie, takže veľké oslavy nechystám. Pre mňa je teraz dôležitý zápas s Andorrou a keď vyhráme, tri body budú aj pre mňa pekným darčekom.“

Trénerovi Vladimírovi Weissovi tentoraz chýbajú viacerí iní zranení futbalisti, aj Stanislav Šesták, ktorý je Vittekov spoluhráč v tureckom mužstve. „Žiaľ, budeme oslabení, ale zranenia tiež patria k futbalu a som presvedčený, že aj tí, čo nastúpia za chýbajúcich hráčov, majú svoje kvality a budú chcieť dokázať trénerovi, že do zostavy patria.“

Andorra sa považuje za outsidera a tri body s ňou by mali byť samozrejmosťou. „Najmä fanúšikovia dosť Andorru podceňujú, lenže podľa mňa to nebude jednoduchý zápas. Bude to nepríjemný súper, videli sme ho v akcii na videu a už sme zistili, že nepríjemný bude pre nás aj zlý terén na štadióne. Andorrčania v stretnutiach, ktoré sme videli, si vždy vypracovali aj šancu, stále hrozili, dostali sa do protiútokov, na to všetko si musíme dať pozor. Vieme, že nás čaká zhustená obrana súpera, s ktorou si musíme poradiť, nájsť na ňu účinný recept,“ pripomína Vittek.

Vitteka stavajú jeho góly na šampionáte v Afrike do pozície jedného z favoritov aj v ankete o najlepšieho futbalistu roku 2010. Slávnostné vyhlásenie výsledkov sa uskutoční hneď na druhý deň po kvalifikačnom stretnutí v Andorre, v nedeľu v priamom televíznom prenose z Mestského divadla POH v Bratislave.

„Mňa teší, že rok 2010 bol pre nás všetkých úspešný,“ zdôraznil bratislavský rodák, ktorý sa už futbalistom roka raz stal (2006) a v desiatich uplynulých ročníkoch vždy bodoval (deväťkrát v prvej desiatke a v roku 2009 bol dvanásty). „Myslím si, že túto poctu by si zaslúžili viacerí. Nebudem tipovať a nechám sa prekvapiť,“ uzavrel slovenský reprezentant.

debata chyba