Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vittek vypustil turecké problémy z hlavy. Verí v úspech v Írsku

Slovenský futbalista Róbert Vittek sa po krátkej prestávke vracia do reprezentácie. Po zranení vynechal prípravný súboj s Rakúskom, ale teraz je už opäť k dispozícii trénerovi Vladimírovi Weissovi.

31.08.2011 08:43
Róbert Vittek Foto:
Róbert Vittek.
debata

„Pauza nebola veľká, na prípravu s Rakúskom som necestoval po dohode s trénerom Weissom. Kondične sa cítim dobre, ale v novej sezóne som ešte nehral súťažné zápasy, len prípravné, v Turecku sa liga ešte nezačala. Uvidíme, ako sa tréner rozhodne,“ vravel 29-ročný útočník pred stredajším odletom do Dublinu.

Turecká liga odštartuje až 9. septembra, ako je známe, jej začiatok odložili po veľkej korupčnej afére a komplikovaná situácia vznikla aj vo Vittekovom tíme Ankaragücü, ktorý má vážne finančné problémy a dlhuje hráčom peniaze. Pôsobia v ňom štyria slovenskí futbalisti (okrem Vitteka aj brankár Senecký, stredopoliar Sapara a útočník Šesták).

„Na Slovensku som si zlepšoval náladu, pricestoval som už minulý týždeň v stredu a trénoval som so Slovanom. Problémy, ktoré sa točia okolo nášho klubu teraz vôbec nevnímam, vypustil som ich za týždeň z hlavy a sústreďujem sa teraz len na reprezentáciu a najbližšie kvalifikačné stretnutia,“ pokračoval bratislavský rodák, ktorý pripustil, že možno opustí turecký klub. „Rozhodne sa v najbližších hodinách, viem, že veľa času už na prestup nemám…“ doplnil.

Najbližší zápas považuje za najdôležitejší. „Od neho sa môže mnohé odvíjať v našej skupine. Súboj s Írskom v nej patrí medzi naše top stretnutia. Ak uhráme dobrý výsledok, budeme mať stále reálnu šancu na postup. Potešilo by ma, keby sme po dvoch najbližších stretnutiach zostali na čele tabuľky. Potrebujeme teraz bodovať už v každom zápase, ak chceme žiť v postupovom boji o európsky šampionát,“ pripomína útočník, ktorý naposledy exceloval na svetovom šampionáte v Afrike, kde sa stal so štyrmi gólmi najlepším strelcom mužstva.

Živo si spomína na predchádzajúce kvalifikačné stretnutie proti rovnakému súperovi na jeho pôde v dublinskom Croke Parku v marci 2007, v ktorom Slovensko podľahlo 0:1. „Podali sme vtedy dobrý výkon a mali sme aj trochu smoly. Nemám pocit, že pred vyše štyrmi rokmi vyhral lepší tím,“ zdôraznil.

Vittek považuje súčasný írsky výber za mimoriadne silný. „Jeho reprezentanti pôsobia v anglických kluboch. Pre každého nášho hráča bude tento súboj aj veľkou motiváciou. Dôležité bude dôsledne brániť, ale iba to nebude stačiť. Musíme sa pokúsiť o kombinačnú hru a rýchle protiútoky. Nečaká nás nič jednoduché, ale v dôležitých a náročných zápasoch tradične potvrdzujeme, že sme silnejší i úspešnejší ako v menej významných s papierovo slabšími súpermi. Dúfam, že sa to nezmení ani tentoraz a stretnutie v Dubline zvládneme,“ verí Róbert Vittek.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba