Vuelta: Tinkoff-Saxo pôjde opäť aj na Petra Sagana

Vuelta: Tinkoff-Saxo pôjde opäť aj na Petra Sagana

19. aug 2015 o 07:30
Tím Tinkoff-Saxo v utorok predstavil tím jazdcov, s ktorým vyrukuje do boja na tohtoročnú Vueltu. Ako bolo avizované, nechýba v ňom Peter Sagan a lídrom bude Poliak Rafal Majka.

“Pred začiatkom Vuelty je naším cieľom vyhrať etapu s Majkom a zabezpečiť pre neho dobré konečné umiestnenie v celkovom hodnotení. Majka je našim jasným kapitánom v celkovej klasifikacii a bude bojovať proti väčšine veľkých hviezd ako sú napríklad Froome, Quintana, či Nibali,” povedal športový riaditeľ Tinkoff-Saxo Tristan Hoffman. 

“Zároveň budeme podporovať Sagana, ktorý sa po odpočinku po Tour cíti pripravený. Zameria sa na rovinaté a kopcovité etapy, zatiaľ čo Rafal bude mať podporu celého tímu v horách,” dodal Hoffman.

Vuelta, ktorá štartuje v sobotu 22. augusta tímovou časovkou v Puerto Banús, bude trvať až do 13. septembra, kedy budú jazdci finišovať v Madride. Cyklistov čaká 21 etáp, medzi nimi majú dva dni voľna po 10. a 16. etape. 

Menoslov jazdcov Tinkoff-Saxo na Vuelte 2015: Rafal Majka (kapitán), Peter Sagan, Daniele Bennati, Jesper Hansen, Maciej Bodnar, Pawel Poljanski, Pavel Brutt, Sergio Paulinho, Jay McCarthytink