sk  |  en
Piatok | 26.04.2024, 00:28 | meniny: Jaroslava; zajtra: Jaroslav
  • | Svetový deň dierkovej fotografie

    Svetový deň dierkovej fotografie - Svetový deň dierkovej fotografie sa pripomína od roku 2001. Ide o udalosť vytvorenú na podporu a oslavu umenia dierkových fotografií, ktoré sú vytvorené bez objektívu, len cez malú dierku. Tento deň je príležitosťou ukryť sa pre technologickým svetom, v ktorom žijeme, a stať sa svedkom prostého aktu tvorby fotografie.

  • | Svetový deň duševného vlastníctva

    Svetová organizácia duševného vlastníctva WIPO, oslavuje sa od 2001

  • | Svetový deň modlitieb za kňazské a rehoľné povolania

    Svetový deň modlitieb za kňazské a rehoľné povolania je oslavou povolania a poslania kňazov a zasvätených osôb, ktorí svoj život zasvätili viere v Ježiša Krista a službe blížnym.

Výrazný posun mesta a okresu podľa primátora Levíc

01.08.2006 | Alarmujúce percentá nezamestnanosti v roku 2004 – 19 % Levice a 22 % samotný okres – prinútili kompetentných hľadať východiská z neutešenej situácie. Preto si ako prvoradú úlohu zaumienili zriadiť priemyselný park Levice - Geňa, ktorý vytvorí nové pracovné príležitosti. Na ploche viac ako 65 ha sa etablovalo už 6 investorov. Od 31. 7. 2006 k nim pribudol ďalší kanadský investor Alcan Extruded Products, ktorý tu buduje svoju dcérsku spoločnosť Alcan Slovensko Extrusions, s.r.o.

"V súčasnosti má mesto uzatvorené zmluvy s 10 investormi, pričom v prvom štvrťroku 2008 by mala priemyselná zóna zamestnávať celkovo 2 tisíc pracovníkov," upresnil primátor mesta Levice Štefan Mišák. Doplnil, že s výstavbou nového závodu začala ešte vo februári tohto roku holandská spoločnosť Leaf International, ktorá podniká v potravinárstve. Holandský koncern pritom plánuje prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Leaf Slovakia, s.r.o. Bratislava investovať do výstavby nového závodu s rozlohou 5,8 hektára približne 1,2 mld. Sk. Firma by pritom mala do roku 2007 vytvoriť okolo 450 nových pracovných miest. Ďalším investorom nachádzajúcim sa v levickom PP je nemecký koncern Sachs A.G, ktorý plánuje v Leviciach vyrábať automobilové spojky. V miestnom PP už produkuje aj švédska firma Nefab Packaging, ktorá vyrába obalovú techniku pre elektrotechnický a automobilový priemysel, či rakúsko-slovenský výrobca elektrických svietidiel Globo Eastern Europe.

„Sme radi, že vláda rozhodla o umiestnení nového výrobného závodu kanadskej spoločnosti práve do nášho regiónu. Aj keď máme v našom priemyselnom parku viac investorov, Alcan je prvý investor, ktorý tu zavádza jednu z najmodernejších výrobných technológií. Práve oblasť riadenia technológie procesov dáva šancu na uplatnenie mladým vzdelaným ľuďom, ktorí boli dosiaľ nútení odchádzať za svojím uplatnením mimo svojho mesta či regiónu. Predpokladáme, že nový výrobný závod môže byť v blízkej budúcnosti aj miestom získavania praktických zručností ešte počas štúdia na odbornej strednej a vysokej škole“ konštatoval Š. Mišák.

-vt-

najčítanejšie aktuality

kontaktujte nás

tip na osobnost