Weiss sľuboval: V Maďarsku dáme gól, tento tím bude skvelý

Lester Peltier a Filip ŠeboLester Peltier a Filip Šebo Zdroj: SITA

BRATISLAVA - Podľa Vladimíra Weissa je remíza 1:1, ktorú jeho mužstvo dosiahlo v prvom zápase 2. predkola Európskej ligy s FC Videoton Fehérvár, spravodlivá.

„Myslím si, že obe mužstvá sa na stretnutie veľmi dobre pripravil a súpera si výborne prečítali. O Videotone sme veľa vedeli, ale aj oni o nás. Bolo očividné, že hostia si prišli po bod. Bránili a hrali veľmi takticky,“ konštatoval kouč belasých a pokračoval: „Proti zabezpečenej obrane sa hrá veľmi ťažko aj kvalitnejším mužstvám ako Slovan. Dali sme gól, pred ktorým som na hráčov kričal, aby si ´oddýchli na lopte´, to znamená, aby si prihrávali medzi sebou a nestratili loptu a súper nech behá. Vtedy sme v súboji s maďarským úradujúcim vicemajstrom mali navrch, ale urobili sme jednu drobnú chybu v strede ihriska a súper ju hneď využil na vyrovnanie,“ pripomenul Weiss bleskovú odpoveď zverencov Paula Sousu na gól Filipa Šeba z 26. minúty.

„Súper má vysokú kvalitu. Ľudia nepoznajú genézu hráčov pôsobiacich vo Videotone. Mnohí z nich hrali za Benficu Lisabon, za Chelseu Londýn, za Parmu, či Sporting Lisabon. Je to veľmi skúsené mužstvo,“ objasnil kormidelník belasých hernú kvalitu maďarského mužstva, ktoré je „prešpikované“ špičkovými legionármi zo Španielska, Portugalska, Grécka, Srbska, Brazílie či Čiernej Hory.

„Navyše, majú v tíme aj mladých hráčov z vlastnej futbalovej akadémie. My tiež chceme ísť po takejto linke.  Toto mužstvo bude dobré. Ja vám sľubujem, že toto mužstvo bude dobré. Bude sa zlepšovať. Máme ešte nejaké zdravotné problémy, ale toto mužstvo bude dobré, reagoval kouč Slovana.

Prvý muž realizačného tímu sa nebránil ani otázke, prečo na post stopéra vedľa Nicolasa Gorosita postavil Lukáša Pauscheka. „Tam nám chýba hráč. Snažili sme sa na tento post nejakého získať, ale zatiaľ sa nám to nepodarilo. Uvedomujeme si, že práve tento post potrebujeme posilniť. Lukáš je však rýchly futbalista, vie hrať futbal. Preto sme ho zaradili na stopérsky post, ale tak isto je po zranení. Bolo to vidieť najmä v závere zápasu, keď mu dochádzali sily. Myslím si však, že Lukáš splnil svoju úlohu a dobre si zastal svoje miesto,“ urobil analýzu Pauschekovej hry Vladimír Weiss.

Podľa neho je šanca pred odvetou o týždeň na maďarskej pôde stále živá, hoci misky váh sú po remíze 1:1 viac naklonené v prospech úradujúceho vicemajstra Maďarska.

„Myslím si, že šanca pred odvetou je otvorená. Aj keď remíza 1:1 hrá dnes v prospech Videotonu, domáce mužstvo je pred vlastným obecenstvom vždy pod väčším tlakom ako rival. Viem, že za stavu 1:1 majú väčšiu šancu na postup Maďari, ale my sa vopred nevzdávame. Navyše, som presvedčený, že vonku dáme gól. Naše mužstvo vie hrať do otvorenej obrany, máme na to rýchlych brejkových hráčov. Samozrejme, Videoton bude hrať doma rozumne a bude sa snažiť poistiť si postup. Ale proti zabezpečenej obrane sa hrá veľmi ťažko. To sa v tomto súboji potvrdilo,“ vyhlásil Weiss.  „Pri analýze hry vždy treba oceniť aj kvalitu súpera. Videoton bol veľmi kvalitným súperom. Na to netreba zabúdať,“ zdôraznil. 

V zápase ho potešil predovšetkým prebudený kanonier Filip Šebo. „Filip na sebe tvrdo pracuje. Dokáže sa presadiť v šestnástke. Je to jeho parketa. Pre takú koncovku sa on narodil. Som rád, že dal gól, lebo v lige mu to zatiaľ nešlo. Škoda, že ten jeho gól nebol víťazný,“ ľutoval Weiss.

„V druhom polčase sme riskovali. Namiesto zraneného Kladrubského išiel na ihrisko iba 19-ročný hráč z dorastu Patrik Sabo. Samozrejme, určité riziko tam bolo. Ale keď neriskujete, nič nemáte ani v živote,“ vysvetlil Vladimír Weiss svoj postoj k nečakanému striedaniu, vďaka ktorému Slovan takmer pol hodinu dohrával bez klasického defenzívneho stredopoliara.

  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy