Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Záhada Igora Matoviča vyriešená: Politik zmizol, liečil sa zo závislosti!

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: topky)

BRATISLAVA – Po najčastejšie vystupujúcom politikovi Igorovi Matovičovi akoby sa po voľbách zľahla zem. Väčšina ľudí sa pýta kam zmizol, prečo už ho toľko nevídať. Topky pátrali potom, čo je príčinou tohto stavu. Čo prezradil šéf Obyčajných ľudí?

Podľa politológa Grigorija Mesežnikova je dôvodom to, že Matovič je v inej situáciu a musí sa s tým vyrovnať. „Predtým sa potreboval sa vymedziť voči strane, ktorá ho dostala do parlamentu a vedel ako upútať pozornosť. Dnes je to inak, niektoré populárne témy mu preberá Smer,“ myslí si. Mesežnikov tvrdí, že Matovič možno zmenil taktiku a už sa nechce prezentovať kontroverznými vyhláseniami. „Podľa mňa budú mať obyčajní ľudia dlhodobý problém, lebo nemajú štruktúry a ak sa budú zviditeľňovať aj vďaka interným sporom budú neúspešní. Hovoria aj to aj skúsenosti doteraz,“ dodal Mesežnikov.

Matovičovo zmiznutie z médií môže mať vysvetlenie v tom, že politik po voľbách prestal využívať sociálnu sieť. Ako sa priznal, po dvoch mesiacoch abstinencie bol už na Facebooku závislý.

Ahojte sa. Dnes mi uplynul môj 2 mesačný FB pôst. Naordinoval som si ho vtedy, keď som sám na sebe zistil, že som sa stal na ňom závislý. Medzičasom moja, už našťastie bývalá, závislosť vstúpila s pompou na burzu a mnohí ste sa na mňa určite nahnevali, že kam som sa stratil. No, čo už. Nestratil, len som podstúpil dobrovoľnú odvykaciu kúru a už som, myslím, čistý. Tak teda,“ napísal Matovič. Podľa politológa Miroslava Kusého môže mať práve vyhýbanie sa sociálnej sieti u Matoviča vplyv na jeho mediálne výstupy. Môže to byť spôsobené Facebookom, keďže ten slúži ľuďom, ktorí sa chcú predvádzať, môže aj toto prispieť k tomu že sa vytratil,“ reagoval pre Topky.

Matovič to vidí úplne inak. Tvrdí, že vláde chce dať 100 dní od volieb. „Aj preto sme neotvárali žiadne témy, chcem dať vláde čas a hlavne sme sa v rámci strany spoznávali. Veď polovicu ľudí som prvý krát uvidel až v parlamente,“ povedal nám. Preto súvis so sociálnou sieťou a mediálnymi výstupmi nevidí, aj keď priznáva, že niektoré vyjadrenia médiá preberali. Prejavy abstinencie vraj nepociťoval. „Cez tie voľby to už bolo moc, aby som chodil 20-30 krát za deň na Facebook, to už bolo trochu mimo, preto som sa rozhodol s tým seknúť. Aj teraz som si povedal, že to musím ustrážiť,“ dodal čerstvo vyliečený politik na sociálnej sieti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu