Dobré noviny
Zaslúžený úspech! Film Pavla Barabáša o tatranských nosičoch vyhral medzinárodný festival
TASR
TASR

Zaslúžený úspech! Film Pavla Barabáša o tatranských nosičoch vyhral medzinárodný festival

— Foto: Koláž DN/TASR,Youtube

Tento rok súťažilo 128 filmov z 27 krajín. Barabášov film o najstaršej generácii nosičov vo Vysokých Tatrách vyhral kategóriu horolezecký a horský film.

Bratislava 11. decembra (TASR) - Slovenský dokument Sloboda pod nákladom má na svojom konte ďalšie ocenenie. Snímka Pavla Barabáša bodovala na 15. ročníku Medzinárodného festivalu outdoorových filmov (MFOF), ktorý sa konal v 54 mestách v Česku a na Slovensku od 6. októbra do 9. decembra.

Tento rok súťažilo 128 filmov z 27 krajín. Barabášov film o najstaršej generácii nosičov vo Vysokých Tatrách vyhral kategóriu horolezecký a horský film. "Je to v poradí 23. ocenenie pre tento dokument," potvrdil pre TASR Pavol Barabáš a pridal aj ďalšiu zaujímavosť z jubilejného MFOF. "Cenu za celoživotné dielo v oblasti outdooru dostal 92-ročný (!) aktívny lyžiar a niekoľkonásobný majster sveta FIS masters, bývalý československý reprezentant a tréner juniorskej reprezentácie Otto Krajňák." Okrem úspešného Slováka, ktorý si ocenenie prevzal osobne, udelili cenu za celoživotné dielo aj legendárnemu zlatému olympijskému bežkárovi Talianovi Francovi Nonesovi. Celkovo organizátori rozdali 19 cien. Grand Prix patrí filmu Choose your wave režiséra Martina Smékala.

Slávnostné vyhlásenie držiteľov ocenení 15. MFOF sa uskutočnilo v sobotu 9. decembra v pražskej Lucerne.

Už ste čítali?