Žitňanská: Ak SDKÚ nedá dobrú ponuku, príde niekto iný

AK SDKÚ nedá voličom novú ponuku, príde podľa podpredsedníčky strany Lucie Žitňanskej niekto iný a priestor vykryje. Ako povedala, ak dnes nemá SDKÚ čo ponúknuť, tak musí dať novú ponuku.

08.05.2012 12:18
Lucia Žitňanská Foto:
Lucia Žitňanská
debata (49)

„Som presvedčená, že ľudia chcú jednu slušnú, modernú, otvorenú stranu, ktorá prináša riešenia, aj malé aj veľké na to, aby tu boli normálne podmienky na život, aby tento štát normálne fungoval,“ povedala. Podľa nej sú to politici dlžní.

„Chce to novú ponuku zo strany SDKÚ. Priestor tu je, ten dopyt tu je. To znamená, keď to nezvládneme my nejakou zásadnou zmenou a dobrou ponukou, no tak príde niekto iný a tento priestor vykryje,“ vyhlásila.

Pokiaľ chce byť SDKÚ otvorená strana, ktorá má dnes v parlamente len jedenásť poslancov a chce vykryť politický priestor, čo v minulosti vykrývala, tak to znamená byť schopný dať podľa Žitňanskej širokú ponuku voličom. „Vo vrcholovom tíme má miesto reformátor, regionálny politik, ktorý má iný spôsob komunikácie a dokáže osloviť inú skupinu voličov, ale má miesto aj človek, ktorý dokáže osloviť starších ľudí a ponúknuť im riešenia v oblasti sociálnych služieb, práv pacientov,“ povedala.

Žitňanskú fascinuje, že x-ľudí, ktorí v tejto strane boli podstatne dlhšie ako ona a boli aj v rôznych pozíciách, až teraz naraz všetci vedia, čo všetko bolo zlé a ako to malo byť. „Toto vnímam, pozorujem a považujem za dôležité si to zapamätať,“ zdôraznila.

49 debata chyba