Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlatí bratia ukázali, ako vedia jazdiť. Mama k nim musela priplávať

Bratia Peter a Pavol Hoschornerovci po zisku piateho titulu majstrov sveta priznali, že boli pred pretekmi nervóznejší ako obvykle.

10.09.2011 15:42
Hochschornerovci medaila stupne Foto:
Peter (vľavo) a Pavol Hochschornerovci na stupni víťazov.
debata (2)

Na prvý pohľad to nie je vidno. Najmä keď fanúšikom v Čunove v sobotu predviedli takmer dokonalú jazdu a v C2 vyhrali štvrtý titul v rade, čo sa v histórii nikomu nepodarilo.

„Je skvelý pocit vyhrať pred domácimi fanúšikmi. Ukázali sme im, ako vieme jazdiť. O to sme radšej, že sme si dokázali vybojovať miestenku na olympiádu,“ povedal Pavol Hochschorner s dodatkom, že to bola satisfakcia za vlaňajšie neúspešné vystúpenie na majstrovstvách Európy, ktoré sa konali na tej istej vode.

„Posledná jazda bola najvydarenejšia, aj keď určite nebola ideálna. Pred šampionátom sme mali nejaké zdravotné problémy. Aj kvôli tomu to bolo nervóznejšie, lebo sme vedeli, že nie sme stopercentne fit,“ pripojil sa Peter. Nervozitu priznal aj brat Pavol. „V živote som nemal také nervy. Dá sa povedať, že to boli najťažšie preteky.“

Zisk olympijskej miestenky Hoschornerovcov veľmi teší. V Londýne budú o rok najväčšími favoritmi, po úspechoch v rokoch 2000, 2004 a 2008 budú mať šancu získať štvrté prvenstvo v rade.

V čunovskom areáli sa zišlo mnoho fanúšikov, tým najväčším však bude pre Hochschornerovcov vždy ich mama. Keď sa bratia z plavidla konečne dostali na breh, ona stála na tom opačnom. V teplom počasí nie je okúpanie sa na škodu, a tak nezaváhala, skočila do vody a po chvíli mohla svojich synov poriadne vyobjímať.

2 debata chyba