christian jaros uterak

christian jaros uterak

Proti Bielorusom so siedmimi obrancami, Cíger vyradil Jaroša

Ján Jasenka • 11. máj 2016 o 14:39
Slovenská hokejová reprezentácia sa po vysokej prehre s Nemeckom predstaví proti Bielorusku opäť v pozmenenej zostave.

Aktualizované 14:37

Peter Cehlarik, Slovensko vs. Alexander Kitarov, Bielorusko, preview
Peter Cehlarik, Slovensko vs. Alexander Kitarov, Bielorusko, preview

Tou najväčšou je povolanie Marka Daňa späť do zostavy a opätovná zmena na brankárskom poste, kde Branislava Konráda nahradí Július Hudáček . „Braňo za prehru nemohol, skutočne tam bola nedisciplinovanosť celého kolektívu. Samozrejme, bol z toho unavený, ale aj tak sme chceli, aby naskočil do ďalšieho stretnutia Julo ,“ vyjadril sa pre TASR tréner reeprezentácie Zdeno Cíger. Do hry zasiahne aj posledný slovenský hokejista Pavol Skalický.

Slovensko nemôže počítať so službami zraneného Tomáša Hrnnku, ktorý už ale do svetového šampionátu v Rusku nezasiahne, avšak nastúpiť by mal do hry útočník Marko Daňo! „Ráno sme boli v tom, že nejde hrať. Všetky debaty sme ale smerovali k tomu, aby napokon išiel, potrebujeme ho. Do zápasu chceme dať všetko, stále je šanca na to, aby sme zamotali tabuľku a išli ďalej. On nám v tom musí pomôcť a som rád, že sa takto rozhodol ,“ povedal Cíger.

Keďže s Daňom sa o zaradení do zostavy dohodol len po rozkorčuľovaní, presné zloženie formácií v hlave ešte nemal. „Neviem, je to čerstvé. Musím si k tomu sadnúť. Pôjde hrať, no či bude v prvej alebo tretej, ešte neviem ,“ dodal Cíger. Pri zostavovaní pätiek bude musieť počítať aj s možnosťou, že Daňo nemusí vydržať celý zápas. „Je tam aj taká myšlienka, že vezmeme sedem obrancov a jedného útočníka navyše .“

Daňo sa na rozkorčuľovaní rozhýbal, rozstrieľal a na záver absolvoval krátky rozhovor s trénerom pri striedačke.  „Bavili sme sa o tom, ako sa cítim a dohodli sme sa, že pôjdem hrať. Uvidíme, koľko ma to pustí. Na tréningu som sa cítil v pohode, dúfam, že sa to počas zápasu nezmení ,“ uviedol útočník Winnipegu.

Ráno to s ním nevyzeralo priaznivo a do hry najskôr naskočiť nemal. Po krátkom pobyte na ľade sa situácia zmenila. Lekári nechali konečné rozhodnutie na Daňa. „Povedali mi, že je to na mne podľa toho, ako sa cítim. Oni mi nevidia do hlavy. Verím, že to zostane v poriadku a budem schopný odohrať celý zápas ,“ zaželal si člen elitnej formácie. Utorňajší zápas si pre problémy so slabinami pozrel len z tribúny.

Vždy je to náročné pre hráča, ktorý nehrá pre zranenie alebo chorobu. Nemohol som s tým nič spraviť. Prehra ma mrzí, ale je tu nový deň a verím, že s Bielorusmi to zvládneme ,“ odhodlane dodal Daňo.

Christian Jaros, Slovensko, vs. Jordann Perret, Francuzsko, MS 2016
Christian Jaros, Slovensko, vs. Jordann Perret, Francuzsko, MS 2016

Proti Bielorusku až sedem obrancov, mimo zostavy Jaroš

Na stredajší duel B-skupiny MS proti Bielorusku nastúpi Slovensko so siedmimi obrancami a trinástimi útočníkmi. Tréner Zdeno Cíger vyradil zo zápasovej nominácie Christiána Jaroša a na jeho miesto zapísal Pavla Skalického, ktorý si tak môže odkrútiť debut v rámci svetových šampionátov. Do bránky sa postaví podľa avizovaných informácií Július Hudáček.

Zostava SR proti duelu s Bieloruskom:
J. Hudáček - Meszároš, Sersen, Marinčin, Sekera, Graňák, Mikuš, Švarný - Daňo, Réway, Bakoš - Jurčo, Viedenský, L. Hudáček - Dravecký, Marcinko, Bartánus - Cehlárik, Šťastný, Lušňák - Skalickýňo.

S reprezentáciou Bieloruska Slovensko v aktuálnej sezóne odohralo dva prípravné zápasy. V decembri vo Švajčiarsu na Arosa Cup zvíťazili Slováci 4:1, vo februári tohto roka v Žiline 2:1. „Bielorusi sú síce poslední v našej skupine, ale o to viac budú namotivovaní. Našim hráčom sme naordinovali dobrovoľný tréning. Sme pripravení na to, aby sme proti Bielorusom uspeli ,“ povedal po tréningu tréner Zdeno Cíger pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Slovensko nastúpi na svoj štvrtý súboj v petrohradskom Športovom paláci Jubilejnyj proti Bielorusom o 15.15 SELČ.

MS 2016, Slovensko, rozpis zapasov
MS 2016, Slovensko, rozpis zapasov