Zuzana Kronerová získala dve medzinárodné ocenenia za famózny herecký výkon

NETKY.SK • 6 September 2017, 08:44 • 2 min
Zuzana Kronerová získala dve medzinárodné ocenenia za famózny herecký výkon

BRATISLAVA - Zuzana Kronerová získala dve medzinárodné ocenenia za svoj herecký výkon vo filme Baba z ľadu.

slovakia

left justify in out

Za stvárnenie Hany, ktorej pomôže cestu zo stereotypného života nájsť koníček v podobe otužilectva, dostala cenu za najlepší ženský herecký výkon na festivaloch v Rusku Bridge of Arts v Rostove nad Donom a na Medzinárodnom filmovom festivale na ostrove Sachalin.

 

Film, ktorý vznikol pod taktovkou režiséra Bohdana Slámu, je koprodukovaný aj slovenskou spoločnosťou Artileria. Svoju premiéru mal v marci, keď v Bratislave otváral Medzinárodný festival filmových klubov Febiofest.

 

Nezvyčajná love story šesťdesiatnikov na pozadí ľadovej vody a skupinky otužilcov oslovila aj za oceánom. Koprodukčná česko-slovensko-francúzska snímka Baba z ľadu, ktorá rozpráva o tom, že zmeniť život, nájsť lásku a byť šťastný, je možné v každom veku, získala v apríli na MFF Tribeca v New Yorku cenu za scenár. TASR informovala Martina Pašteková z Asociácie slovenských filmových klubov (ASFK), ktorá má film v distribúcii.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona