Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zuzulová: Celé sa to zaseklo

Keď sa moderátor po jej druhej slalomovej jazde v utorok na Medveďom vŕšku nad Záhrebom spýtal, ako bolo na trati, odpovedala po chorvátsky krátko, ale veľavravne: "Težko".

04.01.2012 06:00
Veronika Zuzulová Foto: ,
Veronika Zuzulová na záhrebskom svahu.
debata

Veronike Zuzulovej to v utorok pod záhrebskými reflektormi nevyšlo. Po prvom kole bola pätnásta. A v druhom, keď sa očakával jej atak na prvú desiatku, si polepšila len o dve priečky. Do sezónnej bilancie vo Svetovom pohári jej pribudlo 20 bodov. Po piatich slalomoch ich má celkovo 92, čo znamená priebežnú dvanástu pozíciu. Málo na slalomárku, ktorá pred sezónou pomýšľala na stupne víťazov na jej konci.

„V Záhrebe sú vždy ťažké preteky, sneh nebol ideálny, ale ja som mala byť lepšia. Dnes to nebolo dobré,“ povedala Zuzulová v cieli druhého kola a ponáhľala sa na antidopingovú kontrolu.

Slovenskej reprezentantke včera chýbala dravosť. Predviedla síce solídne jazdy, ale nič navyše. Nedávno v rakúskom Lienzi zajazdila prvé kolo príliš na istotu, ale v druhom zdolala takmer celú konkurenciu a z dvadsiatej priečky sa posunula na ôsmu. V Záhrebe podobný skvelý kúsok už nezopakovala. A to ju v osemtisícovom hľadisku opäť povzbudzoval početný fanklub z Levíc aj najbližšia rodina.

„Po tých dvoch nedokončených jazdách v Courcheveli a Flachau akoby sa to celé zaseklo. Ide sa mi teraz veľmi ťažko, je to také…,“ radšej nedokončila svoju odpoveď na otázku, čo je príčinou slabších výkonov.

V Záhrebe sa 27-ročná Slovenka predstavila na štarte s číslom päť ako členka líderskej skupiny slalomárok, ktorá sa končí sedmičkou. Aktuálnym trinástym miestom si však príliš nepomohla. Skôr naopak. V slalomovom koeficiente bodov si ešte udržala siedmu pozíciu, ale už len s minimálnym náskokom pred Rakúšankou Michaelou Kirchgasserovou. Tá v utorok skončila tretia a už v najbližšom slalome v slovinskom Maribore (22. 1.) ju môže vytlačiť z najlepšej sedmičky. Znamenalo by to stratu štartu do pretekov z najvýhodnejších pozícií jedna až sedem.

Ani záhrebský slalom nezastavil Marlies Schildovú v jej spanilých jazdách medzi bránkami. Tridsaťročná Rakúšanka sa opäť raz pohrala s konkurenciou a pridala piate víťazstvo v sezóne. Druhej v poradí – Slovinke Tine Mazeovej – nadelila 1,40 s. Ženský slalom v tejto zime zatiaľ nemal inú víťazku ako Schildovú. Odmenou jej bola aj rekordná prémia 42 000 eur. „Pripadám si, že snívam. Ešte asi nikdy som nemala taký veľký náskok už po prvom kole ako teraz v Záhrebe. Mne by však stačilo aj víťazstvo o jednu stotinku,“ smiala sa víťazka po svojom 32. slalomovom triumfe kariéry.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba