Zvolenský zostáva predsedom KBS
21.9.2015 11:02

Zvolenský zostáva predsedom KBS

Uložiť článok
K zmene na poste šéfa biskupov na Slovensku nedošlo. Stanislav Zvolenský zostáva vo funkcii.

Slovenskí katolícki biskupi si dnes na 82. plenárnom zasadnutí v Marianke volili predsedu a podpredsedu Konferencie biskupov Slovenska (KBS).

Šéfom KBS sa opäť stal bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský, ktorý bude túto funkciu zastávať najbližšie tri toky. Informuje o tom Tlačová kancelária KBS.

K zmene došlo na poste podpredsedu, kde nitrianskeho biskupa Viliama Judáka vymení košický arcibiskup Bernard Bober. Na tajných voľbách sa zúčastnilo 15 členov KBS. Biskupi zároveň rozhodli, že generálnym sekretárom KBS bude naďalej banskobystrický biskup Marián Chovanec.

Biskupi počas dnešného dňa a utorka (22.9.) majú na programe diskusiu o aktuálnej kríze migrantov. Hovoriť budú tiež o plánovanom novembrovom stretnutí s pápežom Františkom vo Vatikáne, tzv. Ad limina apostolorum.

Posledná podobná návšteva, ktorej náplňou je návšteva hrobu apoštola sv. Petra, stretnutie so Svätým Otcom a rokovanie s vatikánskymi inštitúciami, sa uskutočnila v roku 2007. Biskupi sa budú venovať aj zhodnoteniu Národného pochodu za život, ktorý sa uskutočnil v Bratislave uplynulý víkend.

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.