sk  |  en
Utorok | 21.05.2019, 10:48 | meniny: Zina; zajtra: Júlia, Juliana

doplňte alebo opravte informácie

Mgr. Boris Farkaš ( 64 r.)

herec

Kategória: divadlo, film a TV

* 04.07.1954 Ratková

Slovensko

2

domovský štát Slovensko

pohlavie muž

znamenie rak

čínske znamenie kôň

jubileum od narodenia 64 r.

 

všeobecné informácie

Životopis

Pôsobenie Divadlo Andreja Bagara v Nitre Nová scéna v Bratislave od 1990 Divadlo Astorka Korzo '90 v Bratislave Ocenenia Dosky 1998 - Cena za najlepší mužský herecký výkon sezóny za postavu Tetreva v inscenácii hry Maxima Gorkého Scény z Domu Bessemenovcov - Meštiaci; Divadlo Astorka Korzo '90 Bratislava Dosky 2000 - Cena za najlepší mužský herecký výkon sezóny za postavu Porfirija Petroviča v inscenácii Vražda sekerou v Svätom Peterburgu; Divadlo Astorka Korzo '90 Bratislava

 

vzdelanie a pôsobenie

-
Vysoká škola muzických umení v Bratislave
Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Nová scéna v Bratislave
od 1990
Divadlo Astorka Korzo '90 v Bratislave

 

tvorba

Filmografia:

1979 A pobežím až na kraj sveta (Vladimír)
1982 Soľ nad zlato (cudzí princ)
1983 Výlet do mladosti (Karol)
1984 Návrat Jána Petru (Igor Chebeň)
2001 Vadí nevadí (Pašov otec)
2005 Rodinné tajomstvá

Dabing:

1980 Iba deň (Laco)
1988 Pan Machula vo Vesmíre - Misia Voltana (Bronowski/Benson)
1988 Pan Kaňka ve vesmíru II. - Mise Voltana (Bronowski/Benson)
1988 Pán Machul'a vo Vesmíre - Agneškin únos (Bronowski/Benson)
1988 Pan Kaňka ve vesmíru I. - únos Anežky (Bronowski/Benson)
1989 Rabaka (Gabo)
1989 Montiho čardáš (Boho)
1990 Šípová Ruženka (Viliam, Johan)
1991 Rošáda (Paul Grumbach)
1991 Dempsey a Makepeacova (Dempsey)
1991 Monk (Adrian Monk)
2007 Bathory (Bolek Polívka - postava mnícha Cyrila)

 

Ocenenia:

Divadelné ocenenia sezóny – DOSKY

2000, Cena za najlepší mužský herecký výkon sezóny

Divadelné ocenenia sezóny – DOSKY

1998, Cena za najlepší mužský herecký výkon sezóny
Dosky 1998 - Cena za najlepší mužský herecký výkon sezóny za postavu Tetreva v inscenácii hry Maxima Gorkého Scény z Domu Bessemenovcov - Meštiaci; Divadlo Astorka Korzo '90 Bratislava

 

ostatné informácie

Dosky 2000 - Cena za najlepší mužský herecký výkon sezóny za postavu Porfirija Petroviča v inscenácii Vražda sekerou v Svätom Peterburgu; Divadlo Astorka Korzo '90 Bratislava
„Úspech nevidím v niečom jednom konkrétnom. Podľa mňa je úspechom, keď herec dostane postavu, ku ktorej v spolupráci s režisérom nájde ten správny kľúč. Keď to dokáže, potom sa s ňou dokáže pohrávať.„

 

galéria

zdroj: www.cfn.cz, www.cassovia.sk, spracovala M. Remiašováfoto www.brejk.sk
posledná aktualizácia 07.09.2015

  Mapa

kontaktujte nás

tip na osobnost