sk  |  en
Utorok | 13.11.2018, 01:12 | meniny: Stanislav; zajtra: Irma
  • | Deň Guinnessových rekordov

    Guinnessova kniha rekordov vyšla prvýkrát v roku 1954. Obsahuje zbierku svetových rekordov, ľudských úspechov a extrémov prírody. 12.11.2004 sa predal 100 000 000. výtlačok tejto knihy. Deň Guinnessových svetových rekordov sa oslavuje od roku 2005 a inšpiruje ľudí k pokusom o prekonanie rekordov.

  • | Medzinárodný deň nevidomých

    Medzinárodný deň nevidomých sa oslavuje v deň, keď sa v roku 1745 narodil Valentin Haüy, zakladateľ prvej školy pre nevidiacich v Paríži. Deň sa pripomína od roku 1946 a jeho cieľom je zlepšiť podmienky života nevidiacich, zlepšiť ich zručnosti pre zamestnanosť a zapojiť ich do spoločenského života.

  • | Svetový deň dobrosrdečnosti

    Svetový deň dobrosrdečnosti bol vyhlásený na 3. konferencii Svetového hnutia dobrosrdečnosti v Singapure 17.–18.11.2000. Podstatou je inšpirovať jednotlivcov k väčšej láskavosti a dobrosrdečnosti, prekonať hranice svojej kultúry, rasy, náboženstva a spojiť národy k vytvoreniu lepšieho sveta.

doplňte alebo opravte informácie

Emília Došeková ( 81 r.)

herečka

Kategória: divadlo, film a TV

* 14.06.1937 Slovensko, Bratislava

Slovensko

0

domovský štát Slovensko

pohlavie žena

znamenie blíženci

čínske znamenie byvol

jubileum od narodenia 81 r.

Tvorba

Herecká filmografia

1962: Bílá oblaka (Jolanka)
1969: Generácia
1971: Keby som mal pušku (matka)
1972: Javor a Juliana (matka), Mumu
1976: Keby som mal dievča (Vladova matka)
1977: Jedenáste prikázanie
1978: Nie!
1978: Poéma o svedomí I-II (Nováková)
1979: Uzlíky nádeje
1980: Hodiny
1980: Najstarší zo všetkých vrabcov
1980: Demokrati
1981: Konôpka
1982: Predčasné leto (matka)
1984: Ionov sen
1984: Loktibrada
1984: Návrat Jána Petru (matka Petrová)
1988: Kúpeľňový hráč (Verona),
1988: O láske a slávikoch
2002: Kruté radosti

Dabing
1987: Ve vší nevinnosti (FR)
1987: Nemožná (matka)
zdroj: Česko-Slovenská filmová databáza (www.csfd.cz), České filmové nebe (www.cfn.cz). Spracovala M. Remiašová

  Mapa

kontaktujte nás

tip na osobnost