sk  |  en
Sobota | 15.12.2018, 10:24 | meniny: Ivica; zajtra: Albína

doplňte alebo opravte informácie

Mgr. Eva Večerová ( 66 r.)

herečka

Kategória: divadlo, film a TV

* 08.01.1952

Slovensko

0

domovský štát Slovensko

pohlavie žena

znamenie kozorožec

čínske znamenie drak

jubileum od narodenia 66 r.

 

všeobecné informácie

Eva Večerová od detstva prejavovala neprehliadnuteľný talent pre tanec a vystupovanie pred divákmi.

Chodila na balet, bola v Detskej rozhlasovej družine. Ako päťročná tancovala ako sólistka v PKO, ako desaťročná vystupovala v Divadle Pavla Országha Hviedoslava v Bratislave.

Študovala najskôr bábkoherectvo v českej metropole Prahe, potom v Bratislave na Vysokej škole múzických umení (VŠMU). Keď sa však stala herečkou, jej otec sa netešil a do konca života sa s tým nezmieril. Najväčšiu popularitu získala za dabing rozprávkového príbehu Včielka Maja.

 

vzdelanie a pôsobenie

-
DAMU v Prahe (bábkoherectvo)
-
VŠMU (odbor herectvo)
Pôsobí v Divadle Andreja Bagara v Nitre.
Učí na Akadémii umení v Banskej Bystrici

 

tvorba

Dabing

1975 Včielka Maja
1976 Milosrdný čas (Elena)
1977 Dvere dokorán (Viera)

Filmografia

1961 Most na tú stranu
1975 Stretnutie (Lenka)
1977 Vianočné oblátky
1979 Dve frašky
Pochábeľ
Ruy Blas
1982 Popolvár najväčší na svete (dievča)
1984 Návrat Jána Petru (Erža Cmorejka)
1985 Skleníková Venuša (Majkutová)
1987 Hody (Klára Nádaská)
1991 Zhrňajova nevesta
1998 A ešte dve frašky
2000 Krajinka (trafikantka Mariška)
Ako divé husy

2007 Ordinácia v ružovej záhrade

2008 Áno, miláčik

Mesto tieňov

2009 Ako som prežil

2011 GYMPEL.TV

2012 Búrlivé víno

Rodinné prípady

2015 Kolabs

 

galéria

zdroj: www.cfn.cz, www.dab.sk, spacovala Monika Martišková
posledná aktualizácia 11.05.2016

  Mapa

kontaktujte nás

tip na osobnost