sk  |  en
Piatok | 27.11.2020, 09:50 | meniny: Milan; zajtra: Henrieta
  • | Medzinárodný deň nenakupovania

    Medzinárodný deň nenakupovania bol iniciovaný a prvýkrát oslavovaný v roku 1992 Kanaďanom Tedom Davom vo Vancouveri. Tento deň upozorňuje na negatívne dopady nakupovania na životné prostredie, naše zdravie a samotný život. Deň je výzvou vzdania sa nákupného vozíka na jeden deň a venovať tak svoj deň sebe, rodine alebo priateľom a rozpoznať tak skutočné potreby.

doplňte alebo opravte informácie

Mgr. Kamila Magálová ( 70 r.)

herečka

Kategória: divadlo, film a TV

* 16.11.1950 Slovensko, Bratislava

Slovensko

0

domovský štát Slovensko

pohlavie žena

znamenie škorpión

čínske znamenie tiger

jubileum od narodenia 70 r.

 

všeobecné informácie

Kamila Magálová je slovenská herečka, dcéra popredného dirigenta Ladislava Slováka a sestra herca Mariána Slováka.

Nnajväčší divácky ohlas mali jej herecké výkony v inscenáciach Pozor na Leona, Malá nočná hudba, Na skle maľované, v Čerticiach, Chrobákovi v hlave a v hre Tančiareň.

Kamila Magálová je naviac Veľvyslankyňa dobrej vôle UNICEF na Slovensku, patrónka Slobody zvierat a prezidentka Nadácie na záchranu koní.

 

vzdelanie a pôsobenie

1975 -
Vysoká škola múzických umení Bratislava
Poetický súbor Novej scény
od 1982
SND

 

tvorba

Filmografia


1976 Koncert pre pozostalých (Mária Spurná)
Americká tragédia
1979 Eugen Onegin
1980 Demokrati (Želka)
Falošný peniaz
1981 Ďuro – Truľo
1982 Chlap pretývaný Brumteles
Guľôčky (učiteľka)
Clavijo
1983 Jožko Púčik a jeho kariéra
Radosť žiť
1984 Keď jubilant plače
Falošný princ (sultánka)
Všichni mají talent (Juráňová)
1985 O sláve a tráve (Jana – Zuzana)
1986 Rodina Tjaeldovcov
1987 Začiatok sezóny (Giza)
Smrť s fotografiou
1988 Chlapská dovolenka
Maria Stuarda
1989-199 Dempsey a Makepeacová - (seržantka Makepeacová)
1990 Fuente ovejuna
1991 Rozruch na onkológii
1992 Výstrel na Bonaparta
Čo rozprávala teta Srna
1994 Dvaja muži pod posteľou
1996 Herodes a Herodias
2001 Zlatý chlieb
2002 O Ječmínkovi
2004 Ruth to vidí jinak

2007 Ordinácia v ružovej záhrade

2009 Líbaš jako Boh

2009 Odsouzené

2009 Rádio

2009 Zasiahnutí bleskom

2010 TACHO

2011 Terapia

2012 Líbaš jako ďábel

2012 Filmoviedky: Evina krížová cesta - náhradná matka

2013 Kolonáda

2013 Tančiareň

2013 Terapie II.

2014 Chrobák v hlave

 

Dabing


1979 A pobežím až na kraj sveta (matka Majky)
1980 Otec ma zderie tak či tak (učiteľka)
1983 Mŕtvi učia živých (Oršulová)
1984 Lev Tolstoj (Alexandra Lvovna)
1985 Zabudnite na Mozarta (Magdaléna)
1987 Úsmev diabla (Martina)

 

Ocenenia:

2012
Na Mezinárodnom filmovom festivale Karlovy Vary získala filmovú cenu "Modrá kostka" za mimoriadny umelecký výkon vo filme, za roli Heleny v komedii Marie Poledňákové Líbáš jako ďábel.

 

ostatné informácie

1973 – 1982
členka Poetického súboru Novej scény v Bratislave
od 1982
členka činohry SND

 

galéria

zdroj: www.snd.sk, www.csfd.cz, www.cfn.cz, Spracovala Monika Remiašová
posledná aktualizácia 30.10.2015

  Mapa

kontaktujte nás

tip na osobnost