sk  |  en
Piatok | 18.01.2019, 23:50 | meniny: Bohdana; zajtra: Drahomíra, Mário

doplňte alebo opravte informácie

Maroš Kramár ( 59 r.)

herec, moderátor

Kategória: umenie a kultúra, divadlo, film a TV

* 26.04.1959 Slovensko, Bratislava

Slovensko

0

domovský štát Slovensko

pohlavie muž

znamenie býk

čínske znamenie prasa

jubileum od narodenia 59 r.

 

všeobecné informácie

Vzdelanie

1978 Štátne konzervatórium, Brno

Životopis / Biografia:

Maroš Kramár je slovenský herec, moderátor, spevák, ktorý sa narodil v roku 1959 v Bratislave. V roku 1978 ukončil štúdium herectva na Štátnom konzervatóriu v Brne.

Pôsobil v divadle v Brne (1978 - 1979) a v Divadle Andreja Bagara v Nitre (1979 - 1985). Od roku 1985 do roku 2008 bol členom Činohry SND v Bratislave. Vo filmoch, divadle a televízii účinkoval už ako chlapec.

V roku 1971 vytvoril hlavnú postavu v televíznej inscenácii Ivkova biela mať. Hral v seriáli Povstalecká história (1984). V roku 2008 sa predstavil na televíznej obrazovke v seriáli z lekárskeho prostredia Ordinácia v ružovej záhrade. Predtým to boli seriály Medzi nami a Letiště.

Je ženatý, jeho manželka Nataša je právnička. Majú tri deti - dievčatko Tamaru a dvoch chlapcov - Timura a Marka.

 

tvorba

Filmografia

2008: Maharal - Tajemství talismanu
2001: Královský slib (kráľ)
1996: Suzanne (Deny)
1994: Na krásnom modrom Dunaji (Maroš)
1993: Fontána pre Zuzanu 2 (Rony Buchamer)
1989: Tobogan (otec Dostál)
1987: Víkend za milión (Ičo Daník)
1987: Jemné umění obrany (režisér Slávek Havel)
1986: Alžbetin dvor (Filip Fabici)
1985: Iná láska (medik Peter Hradil)
1984: Lampáš malého plavčíka (Rudo)
1983: Výlet do mladosti (Tomi)
1982: Za humny je drak (princ Marián)
1980: Děti zítřků (Štefan)
1978: Leť ptáku, leť! (drevorubač)
1976: Náš dědek Josef (Borek)
1973: Pověst o stříbrné jedli (Ondra)
1972: Ďaleko je do neba (Samko)

Diskografia

2007 - Slavonix - Sony BMG - 08. „Keď mi prišla karta narukovať“

2007 - Vtáčí kráľ, Traja zhavranení bratia - A.L.I. - MC, CD (v rozprávke Traja zhavranení bratia - účinkujú: Rozprávač: Štefan Kvietik, Anička: Petra Kolevská, Jakub /dieťa/: Michal Domonkoš, Jakub: Miroslav Trnavský, Juraj/dieťa/: Ondrík Kaprálik, Juraj: Martin Kaprálik, Janko/dieťa/: Felix Dacej, Janko: Jozef Domonkoš, Mamka: Viera Richterová, Otec: Ján Kramár, Kráľ: Maroš Kramár, Jolana: Ina Gogálová, Vedomkyňa: Eva Rysová, Komorník: Ján Kramár

2007 - Veľkí herci spievajú deťom - Kniha s CD - Enigma, ISBN 978-80-969830-0-1 (na CD spievajú: Milan Lasica, Maroš Kramár, Marián Labuda ml., Boris Farkaš, Zuzana Kronerová, Ondrej Kovaľ, Zuzana Tlučková, Soňa Norisová, František Kovár, Helena Krajčiová)

2008 - Lážo plážo - Záverečná s.r.o. (vydavateľ)

 

Ocenenia:

2005
Absolútny OTO (Osobnosť televíznej obrazovky)
2005
Cena OTO pre herca (Osobnosť televíznej obrazovky)
2004
Cena OTO pre herca (Osobnosť televíznej obrazovky)

 

galéria

 

video

zdroj: maroskramar.sk
posledná aktualizácia 26.08.2015

  Mapa

kontaktujte nás

tip na osobnost