sk  |  en
Utorok | 19.03.2019, 04:32 | meniny: Jozef; zajtra: Víťazoslav, Klaudius
  • | Sviatok sv. Jozefa

    Sviatok sv. Jozefa - Sviatok sv. Jozefa je oslavovaný na počesť sv. Jozefa, ktorý je patrónom otcov, tesárov a umierajúcich. Neexistuje oficiálny zoznam, čoho všetkého je patrónom. Líši sa to podľa krajín, regiónov, miest. Mnoho náboženských rádov a spoločenstiev sú uvádzané pod jeho záštitou.

doplňte alebo opravte informácie

Marta Sládečková ( 61 r.)

herečka

Kategória: divadlo, film a TV

* 27.01.1958 Slovensko, Trenčín

Slovensko

0

domovský štát Slovensko

pohlavie žena

znamenie vodnár

čínske znamenie pes

jubileum od narodenia 61 r.

 

všeobecné informácie

Herečka Marta Sládečková začínala svoju kariéru v roku 1981 v Divadle SNP v Martine, kde do roku 1987 stvárnila množstvo postáv. Z nich najvýznamnejšie boli: úloha ženy v Živote človeka (A. Leontiev), Aksjuša v hre Les (Ostrovskij), v Shakespearovom Sne noci svätojánskej stvárnila postavu Hermie. V rokoch 1978 - 1993 pôsobila Marta Sládečková v Divadle Andreja Bagara. Na nitrianskych divadelných doskách sa predstavila v hre E. O. Neala Smútok pristane Elektre, za postavu Lavínie bola ocenená cenou J. Borodáča. Hrala tiež v muzikálnej inscenácii A. Dumasa Dáma s kaméliami, v hre Ľubomíra Feldeka Utekajte slečna Nitouche stvárnila hlavnú úlohu. V roku 1993 jej kroky smerovali do Divadla Astorka Korzo ´90. Tu ju diváci mali možnosť vidieť ako Luciu v Hlave medúzy od B. Vijana (režisérom bol Milan Lasica), ako Portia sa predstavila v Shakespearovom Kupcovi benátskom, Jelenu Andrejevnu si zahrala v Čechovej hre Ujo Váňa. V minulosti hosťovala na Novej scéne v Bratislave v inscenácii Šiesti v pyžame a Osem žien. V štúdiu L+S to bola inscenácia Život na trikrát. Spolupracovala aj s televíziou, hrala v televíznych inscenáciách A čo ja miláčik, Veľká rošáda, Škvrny na slnku, Chaos. Účinkovala tiež v desiatkach celovečerných slovenských filmov, okrem iných Pomocník, Hody, Obyčajný špás, Pozemský nepokoj, Dva lidi v ZOO. Zo seriálov to bola Škola detektívky, Veľké srdce, či Koniec veľkých prázdnin a v poslednom období úspešný seriál Susedia, kde si zahrala spolu so Zuzanou Tlučkovou, Petrom Marcinom či Andym Krausom.

 

vzdelanie a pôsobenie

1973 - 1977
Gymnázium (Nové Mesto nad Váhom)
1977 - 1981
Vysoká škola muzických umení v Bratislave (Divadelná fakulta, herectvo)
1981-1987
pôsobila v Divadle SNP v Martine
1987 - 1993
Divadlo Andreja Bagara v Nitre
od roku 1993
Divadlo Astorka-Korzo´90 v Bratislave

 

tvorba

Filmografia


1981 Pomocník
1982 Veľké šťastie
1982 Pomocník
1983 Letný strom radosti
1984 Ako premôcť vodníka
1986 A čo ja, miláčik?
1987 Hody
1988 Prípad poručíka Seeborna
1988 Štek
1988 Mikola a Mikolko
1989 Obyčajný špás
1989 Turandot
1989 Zlodarov les
1989 Dva lidi v ZOO
1990 Fuente ovejuna
1992 Rozprávky z Hollywoodu
1992 Starec a cár
1993 Pozemský nepokoj
1994 Anděl milosrdenství
1994 Dvaja muži pod posteľou
1994 Macoška
1994 Zo života dona Juana
1996 Konec velkých prázdnin
1996 Normálny cvok
1997 Tábor padlých žien
1998 Ja nič neviem
1998 Priateľstvá padajúceho lístia
2000 Chaos
2000 Král sokolu
2005 Příběhy obyčejného šílenství
2006 Susedia (TV seriál)

2008 Priateľky (TV seriál)

2009 Panelák (TV seriál)

2009 - 2013 Vyprávěj (TV seriál)

2013 Zlodeji detí (TV seriál)

2015 - súčasnosť - Horná Dolná (TV seriál)

 

galéria

zdroj: www.cfn.cz, www.csfd.cz, foto: Star , spracovala M. Remiašová
posledná aktualizácia 15.01.2016

  Mapa

kontaktujte nás

tip na osobnost