sk  |  en
Nedeľa | 21.07.2019, 01:54 | meniny: Daniel; zajtra: Magdaléna

doplňte alebo opravte informácie

Oldo Hlaváček ( 85 r.)

herec

Kategória: divadlo, film a TV

* 26.01.1934 Slovensko, Bratislava

Slovensko

1

domovský štát Slovensko

pohlavie muž

znamenie vodnár

čínske znamenie pes

jubileum od narodenia 85 r.

 

všeobecné informácie

Je výrazným predstaviteľom rozsiahlej škály komediálnych postáv. Desiatky sluhov, degenerovaných švihákov a aristokratov v kostýmových hrách doplňovali jeho remeselníci, šoféri, domovníci, úradníci. Priestor pre svoju charakterizačnú komiku, zmysel pre paródiu a karikatúru našiel predovšetkým v rozhlase, kde účinkoval v mnohých hrách a zábavných programoch. Často vystupoval s Ivanom Krajíčkom v postavách ľudových rozprávačov. Svojou komikou, prameniacou najmä z ľudových zdrojov, vytvárali tak protipól intelektuálneho humoru nemenej obľúbenej dvojice Lasica-Satinský.

 

tvorba

Filmografia

1966 Tango pre medveďa
1972 Zajtra bude neskoro
1973 Hroch
1977 Rača, láska moja
1979 Mandragora
Na vysokej skale: Múdry blázon
Život je sen
1980 Na skle maľované
Čarovná čaša
1984 Múdra Gabriela
1985 Bankinghouse Khuwich and comp

 

galéria

zdroj: www.snd.sk, www.csfd.cz, www.libri.cz, Spracovala M. Remiašová
posledná aktualizácia 11.05.2016

  Mapa

kontaktujte nás

tip na osobnost